Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2015 22:16 - МЪРТВИТЕ: КЪДЕ СА ТЕ-В НЕБЕТО, В АДА ИЛИ В ГРОБА?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2498 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.12.2015 22:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 130:1-5

Сестри и братя,

Нека Отец да ви благослови в изучаването на този урок в името на Исус! Амин!
Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Този вид уроци заплашва така установената вече религия-защо? Защото почти всичко, което цял живот сме слушали в църквите, идва до едно нещо-че когато всичко свърши, ние ще отидем на небето. И цялата основа на Римо-Гръцкото християнство е отиване на небето... Братя и сестри, първото нещо: отиване на небето няма в цялата Библия! Господ ще установи своето царство на земята и по това време ще има възкресение. Но ще бъде по това време! Хората не внимават на тези неща. Те казват: майка ми е на небето-тя си е дошла в къщи; но после казват, че ще има възкресение и ще има ден на съд. Тогава кое е вярното? Ако майка ви е на небето, но в същото време ще има възкресение-кой ще бъде възкресяван-мъртвите са си живи? Грешният Иван беше лош през целият си живот и като умря, отиде в ада. И сега дяволът го пече... Ако това е истината, то ние не се нуждаем от съден ден, защото всички вече са осъдени-явно Иван е минал през съда. Това което ви казвам е, че хората приказват неща които нямат никакъв смисъл и кагато им отворя Библията и прочета нещата както са и които правят смисъл, вместо в такъв случай тези хора да се обърнат към здравия смисъл и към Господ-те решават да воюват. Ние ще се занимаем с това, което хората четът в Библията и се опитват въз основа на него да поставят умрелите на небето. Ще се занимаем и със Старият и с Новият Завет и ще ви покажем, че това, което са ви казвали, въобще не отговаря на истината. Нека да видим Лука 23 глава. За написаното тук хората казват: това е когато Господ взе крадеца в рая със себе си. Дори и да не знаех въобще за какво става въпрос, аз все пак ще попитам: как така този престъпник, който умря на кръста заедно с Исус е по-важен от Авраам-който е баща на всички вярващи а също е и приятел на Господа; е по-важен от Давид, който е според сърцето на Господ-с други думи е мислел както Господ; е по-важен от Иоан Кръстител за когото Исус казва, че е най-голям от всички родени от жена-той дори не отиде на небето... И много други пророци много по-достойни от този крадец не отидоха на небето, но този крадец-отиде. И съвсем логично аз бих задал този въпрос.

39 И един от увисналите злодеи Го хулеше, казвайки: Ако си Ти Христос, избави Себе Си и нас! 40 А другият в отговор го смъмри, като каза: Дори от Бога ли не се боиш, ти, който си под същото осъждане? 41 И ние справедливо сме осъдени, защото получаваме заслуженото за това, което сме направили; а Този не е направил нищо лошо.

Този мъж призна греховете си! И знаеше, че Исус не беше направил нищо зло. И ето сега молбата:

42 И каза: (Господи) Исусе, спомни си за мен, когато дойдеш в Царството Си!

Нека да разгледаме внимателно първо молбата на разбойника. Вижте какво казва разбойникът: спомни си за мене, когато дойдеш в царството си! Той не каза: вземи ме в рая веднага! Това ми показва, че той е имал знание по въпроса. Сега нека да видим какво отговаря Исус.

43 А (Исус) му каза: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мен в рая.

Отговорът така както го прочетохте тука ще ви доведе само до едно обяснение, което ще е грешно! Защото когато тази Библия е била написана, не е имало никакви препинателни знаци: нито точки, нито запетаи, нито главни букви или каквото и да било друго. Имало е само написани думи-дори и оглавление не е имало, нито пък номер на стиховете. Сега нека погледнем този 43 стих: Исус каза: истина ти казвам-запетая-днес ще бъдеш с мене в рая. Когато го прочетете така, ще мислите, че се касае за същият ден. Но нека да направим малка промяна тука: аз ще променя местото на тази запетая само с една дума-след думата «днес» и ще прочетем отново: Истина ти казвам днес, ще бъдеш с мене в рая. С други думи, братя и сестри, Исус каза на разбойника: аз ти обещавам в този ден, че когато дойда в моето царство, ще бъдеш с мене там. Аз ще ви покажа, че става въпрос точно за това. Защото съм абсолютно сигурен, че човекът не каза на Исус: изпрати ме в рая днес и ти ще дойдеш по-късно... Но ако беше казал на Исус: искам да ме вземеш днес с тебе в рая и Исус му беше отговорил-да, днес ще те взема в рая-това нещо не би могло да подбуди въпрос. Ще идем директно на въпроса, защо Исус не можеше да вземе този разбойник веднага в рая-1 Коринтяни 15 глава. Трябва да четте Библията-постоянно-защото винаги ще откривате нови неща.

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите?

Има хора и днес които казват, че няма възкресение. Но тогава какъв е целият смисъл-всички ще умрем. Не е голяма работа да сме дори и Царе... Ще умрем.

13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен; 14 и ако Христос не е бил възкресен, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра.

Когато Христос възкръсна-даде ни надежда за вечен живот.

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

Какво означава "първият"-няма никой преди него.

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Адам доведе смъртта, защото съгреши против Бога и Исус дойде и умря, за да ни спаси.

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.

Всички умираме заради греха на Адам и ще възкръснем поради това, което Исус направи-ако сме достойни.

23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Е-Исус тук ли е? Не е! Значи всички починали са в гробовете. Бих могъл да спра дотук и ето-ще се видим следващата седмица.
Но нека видим заради тези които търсят как да вярват в лъжи, как е истината. Матей 17 глава

1 И след шест дни Исус взема Петра, Якова и брата му Иоана, и ги завежда на една висока планина на саме. 2 И преобрази се пред тях; лицето Му светна като слънцето, а дрехите Му станаха бели като светлината. 3 И, ето, явиха им се Моисей и Илия, които се разговаряха с Него.

И ето-някои веднага казват-Моисей и Илия са на небето... Но те не са започнали да четат от началото. Когато е писана Бибилрята ,не е имало глави и номера. Някой е сложил главите и стиховете на погрешно място. Затова ще четем от началото-Марк 9 глава

1 И рече им: Истина ви казвам: Има някои от тук стоящите, които никак няма да вкусят смърт, докле не видят Божието царство дошло в сила.

Значи някои от седящите тогава с Исус са щяли да видят бъдещето. И Царството на Господа още не е тук. Нали?

2 И след шест дни Исус взема Петра, Якова и Иоана, и завежда само тях на една висока планина насаме; и преобрази се пред тях.

Матей 17 глава е започнала с това, но ето тук виждаме самото начало на този епизод. И след шест дена от както им каза това, ето какво е направил:

3 Дрехите Му станаха бляскави, твърде бели, каквито никой белач на земята не може така да избели. 4 И яви им се Илия с Моисея, които разговаряха с Исуса.

Не означава, че Моисей и Илия са в небето, но означава, че Господ им показа бъдещето. Моисей и Илия ще бъдат в Царството. Ако днес те са тук-би трябвало да можем да ги видим-нали? Но никой не чете Библията.
Нека да отидем на Иоан 3 глава. По някога трябва да се върнем на простите неща. Защото този урок е съвсем прост, братя и сестри. Светът обаче е заблуден и ако не сте чули никога това преди, просто четете Словото-така просто е.

11 Истина, истина ти казвам, това, което знаем, говорим, и свидетелствуваме за това, което сме видели, но не приемате свидетелството ни. 12 Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?

Ако не разбирате физическите неща-как ще разберете духовните?

13 И никой човек не е възлезъл на небето, освен тоя, който е слезъл от небето-Човешкият Син, който е на небето.

Как абсолютно е «никой»? И кой е Човешкият Син-Исус. Той именно ни казва, че никой човек не е бил на небето или не е отишъл на небето, но само той. И така: Илия дошъл ли е от небето-в това, което разгледахме преди малко? Не! Моисей-дошъл ли е от небето? Не! Напълно противоположно на това, което днес пропвядват пасторите. И защо никой не ги пита, защо лъжат? Защото никой не чете Библията. И така-къде са Илия и Моисей, и всички останали, дето са починали-в гроба! Искам още едно нещо да ви покажа и после ще се занимаем с урока. Това е притчата, която Исус разказа за Лазар и за богаташа. Тези неща са които «ще ви заведат на небето» преди да е дошло времето. Защото когато Исус каза, че никой не е възлезъл на небето, това е напълно достатъчно за мене. Аз съм сигурен, че Исус знае какво говори и той е, който е създал всичко. Защото когато дойде като човек на земята, дойде в името на Отец си, но преди това имаше името Иехова. Или Яхве. Хората не разбират това. А никой никога не е имал отношение с Отец! Лука 16 глава-от тука те си измислят, че някой е вече в ада, но те дори и не знаят, че огненото езеро дори още и не съществува-защото ще съществува когато му дойде времето

19 Имаше някой си богаташ, който се обличаше в пурпур и висон и всеки ден се веселеше бляскаво. 20 Имаше и един сиромах на име Лазар, покрит със струпеи, когото слагаха да лежи пред портата му, 21 като желаеше да се нахрани от трохите, които падаха от трапезата на богаташа; и кучетата идваха и лижеха раните му. 22 Умря сиромахът и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно.

Хората четът това и казват: ето-Лазар отиде на небето. Но ние ще видим това нещо както и какво стана с богаташа.

... Умря и богаташът и беше погребан. Значи богаташът беше погребан?

Излиза, че Лазар не беше погребан?

23 И в ада, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраам и Лазар в неговото лоно.

Богаташът беше в огненото езеро, а Лазар беше в лоното на Авраам. Ние ще видим, къде е лоното на Авраам.

24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се над мен и изпрати Лазар да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в този пламък. 25 Но Авраам каза: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така както Лазар - злините; а сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. 26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така че онези, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам - да преминат към нас.

Едно нещо научих от това което прочетохме. Хората които са попаднали в огненото езеро-което е лошата част на царството и хората които няма да са в огненото езеро, но също ще бъдат в царството, могат да се разговарят-да общуват. И научих също и друго нещо: има бездна между тях. С други думи-аз мога да те видя; и ти можеш да ме видиш. И така, ако е както го описват хората: раят е някъде високо в небето, а адът е някъде дълбоко в земята, то как ще обясним това, че те могат да се видят и да говорят, но не могат да отидат едни при други?

27 А той каза: Като е така, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом; 28 защото имам петима братя - за да им засвидетелства, да не би да дойдат и те в това място на мъчение. 29 Но Авраам каза: Имат Мойсей и пророците, нека слушат тях.

Исус говори тука. Мислите ли, че Исус не знае какво казва? Но никой не иска да слуша Моисей и пророците-те ви казват, че Старият Завет е отминал. Те казват, че Исус ви дава лош съвет...

30 А той каза: Не, отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 Тогава той му каза: Ако не слушат Мойсей и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Братята му няма да се убедят дори и ако някой възкръсне от мъртвите-ако не вярват на Моисей и пророците. Исус възкръсна от мъртвите-но те пак не вярват. И ще ви покажа какво казвам-че това, което прочетохме сега се отнася за бъдещето. Нека да намерим, къде е лоното на Авраам, защото ако намерите Авраам, ще намерите също къде е отишъл и Лазар.
Исаия 66 глава-всичко е тук. Просто четете Библията!

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, Това е когато Господ ще дойде отново на земята 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

И ще избие много хора

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините. Зад едно дърво в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

А ве мислите, че можете да ядете всичко-четете ли това тук?

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми.

И те ще видят славата на Господа, но ще видят и още нещо:

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

Всички хора от света ще отиват да се поклонят на Господа в Ерусалим

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

И когато отидете в Ерусалим да видите Господ, като излизате, ще видите огненото езеро. И ето-ако Лазар е вече в рая а богаташа е в огненото езеро, как така не го виждаме ако отидем в Ерусалим? Защото още не е на земята, сестри и братя-ще дойде когато Исус дойде. Исус говореше за бъдещето. Дори и за времето на съда. А тези тук в Исаия са отишли още преди съда, преди Милениума дори, в огненото езеро.
А къде е скута на Авраам-Битие 25 глава

7 И ето броя на годините на живота на Авраам, колкото живя - сто седемдесет и пет години. 8 И Авраам издъхна и умря в честита старост, стар и сит от дни; и се прибра при народа си.

Ако спрем до тука, ще кажем: ето-той отиде в рая. Но нека да четем!

9 А синовете му Исаак и Исмаил го погребаха в пещерата Махпелах, в нивата на хетееца Ефрон, сина на Саар, която е срещу Мамврий, Какво направиха с Авраам?

Те го погребаха! Лазар по-голям ли е от Авраам, та да избегне погребението? И ако той беше занесен в лоното на Авраам, той беше погребан-в земята! И така-къде е лоното на Авраам? В земята. И ако Лазар е в лоното му-той също е в земята. А къде са хората на Авраам-в земята. След като Исус ни казва, че никой човек не е възлезъл на небето, то Авраам възлезъл ли е? А някой друг от всичките пророци и патриарси-възлезъл ли е? Не е!
Еклисиастис 3 глава

18 Рекох в сърцето си относно човешките чада, Че това е за да ги опита Бог, И за да видят те, че в себе си са като животни.

Уау... Какво-ние сме животни? Ние сме творения.

19 Защото каквото постига човешките чада Постига и животните: една участ имат; Както умира единият, така умира и другото; Да! един дъх имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното, Защото всичко е суета.

И хора и животни дишаме един въздух. Но ние се мислим за нещо специялно

20 Всички отиват в едно място; Всички са от пръстта, и всички се връщат в пръстта.

И всички отиват в едно място-в земята. И всички са от земята и там се връщат? Можете ли да докажете обратното?

21 Кой знае, че духът на човешките чада, възлиза горе, И, че духът на животното слиза долу на земята?

Това е въпрос-не е изказване! Но знаем, че става въпрос за дъха.

22 Видях, прочее, че за човека няма по-добро, Освен да се радва в делата си; Защото това е делът му; Понеже кой ще го възвърне надире за да види Онова, което ще бъде подир него?

Кога сте видяли някой дето е дошъл от смъртта в живота и ви казва-защо сте взели имота ми?
Нека да видим Еклисиаст 12 глава и какво пише там. Къде е мястото в което отиваме след като умрем.

1 И помни Създателя си в дните на младостта си, преди да дойдат дните на злото и да се приближат годините, за които ще кажеш: Нямам удоволствие от тях!

Казва: помни Господа докато си млад-защото можеш да направиш което трябва за Господа. И като остарееш, тепърва ли ще търсиш Бога? Ти едва се движиш...

5 и се страхуват от височина и от ужаси по пътя; и бадемът разцъфтява и натегва скакалецът, и охотата изчезва, защото човек отива във вечния си дом и жалеещите обикалят улиците

След смъртта всичко изчезва. И къде е този дом в кото се връщаш:

7 и пръстта да се върне в земята, както е била,

Какво? Пръстта ще се върне в земята от където е взета! Ето-това е, което означават думите «върна се в къщи»! И ще бъдете там до първото възкресение ако сте били с Бога през целият си живот или до второ възкресение. Но какво става с втората част-защото имаме спомената и втора част? ... а духът да се върне при Бога, който го е дал. Ето, ще каже някой-има дух и той е в нас! И като умрем, духът се връща отново при Бога. Хайде да изследваме-за какъв дух става въпрос.
Нека да отидем на Йов 27 глава. Трябва да продължавате да четете за да видите цялата истина.

1 Тогава Йов продължи беседата си и каза: 2 Жив е Бог, който е отнел правото ми, и Всемогъщият, който е огорчил душата ми - 3 докато дишането ми е в мен и Божият дух - в ноздрите ми,

Какво означава това, братя и сестри? Означава ли, че има някаква малка личност в ноздрите на Йов? Но за какво става въпрос тогава? Дъхът на живота. И най-добрият начин е да отидем в самото начало и да проверим.
Нека да отидем на Битие 2 глава и да видим от какво е направен човека. Тогава ще разберем, какъв е този дух, който е в ноздрите на Йов.

7 И ГОСПОД Бог образува човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание, и човекът стана жива душа.

Господ образува човекът от земята-за това човекът се връща в земята; и вдъхна в ноздрите му жизнено дишане И ЧОВЕКЪТ СТАНА ЖИВА ДУША! Не казва, че е поставил душа в човека: човекът е душата! Какво означава думата «стана»? И кое направи човекът жива душа? Жизненото дишане. И ако спрете да дишате вие умирате и се връщате в земята. И така са и всички творения. И кучето ще умре ако му запушите устата и не може да диша.
Нека да отидем на Псалм 104 и да видим това. Защото Господ образува човекът от пръстта на земята и му вдъхна в ноздрите жизнено дишане, и човекът стана жива душа. Но преди това човекът беше мъртва душа.

21 Лъвчетата реват за лов, И търсят от Бога храна. 22 Изгрее ли слънцето, те си отиват И лягат в рововете си.

Те са извършили това, което е трябвало. Дали човекът е различен:

23 Човекът излиза на работата си и на труда си до вечерта. 24 ГОСПОДИ, колко многобройни са Твоите дела! Всички тях Ти си извършил с мъдрост. Земята е пълна с Твоите творения.

Казва: сътворил си всичко, включително и човека.

27 Всички тия от Тебе очакват Да им дадеш на време храната. Всички чакат от Господа 28 Ти им даваш и те събират, отваряш ръката Си и те се насищат с добро.

Господ храни и животните и човеците

29 Скриваш лицето Си и те се смущават, отнемаш дъха им и те издъхват и се връщат в пръстта си.

Какво става, като Господ спре дъхът им-те умират. И къде се връщат-в пръстта! И така: кой даде жизненото дишане-Господ. Ето защо Господ е, който може да го отнеме. Това е духът/дъхът на живота. Виждали ли сте някога мъртъв човек да диша? А виждали ли сте жив човек да не диша? Защото Господ го е направил просто-човекът го е усложнил. И така: кое е което прави човека жив-дъхът. Ако спре да диша, връща се в пръстта. Защото от пръстта сте и в пръстта се връщате-това е вашият дом. И ще бъдете в земята докато Господ дойде и ви възкреси. Нека видим нещо съвсем просто-Яков 2 глава

26 Защото, както тялото отделено от духа е мъртво, така и вярата отделена от дела е мъртва.

Какъв дух говорим тук-дъхът на живота. Вижте как просто е. Нека да видим Послание към Евреите 11 глава и ще видим какво се е случило с всички тези велики хора и къде са те, докато Лазар е в рая. Всичко което трябва да направите е да четете Библията-тя говори сама по себе си

1 А вярата е твърдата увереност в неща, за които се надяваме, убеденост в неща, които не виждаме.

Вярата по дефиниция е пълна убеденост за неща които не се виждат

2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше. 4 С вяра Авел принесе на Бога по-добра жертва от тази на Каин, чрез която за него се засвидетелства, че е праведен, тъй като Бог свидетелства за неговите дарове. И чрез тази вяра той, макар и мъртъв, още говори.

Даровете му говорят и до днес-неговото поведение

7 С вяра Ной, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, и движен от страхопочитание, направи ковчег за спасение на своя дом. Чрез тази вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е от вяра.

Това е била вяра! Ной е бил на твърда земя, като не се е виждала и следа от дъжд и потоп и през повече от 100 години е строил ковчега като е търпял всичките подигравки от всички-каква вяра трябва да е това?

8 С вяра Авраам, когато беше повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, послуша и излезе, без да знае къде отива. Авраам вярваше на Господ. 11 С вяра и самата Сара получи сила да зачене и роди в преминала възраст, понеже счете за верен Този, който беше дал обещанието.

Сара е била на 91 години когато е родила.

13 Всички тези умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но като ги видяха отдалеч и като ги приветстваха, изповядаха, че са чужденци и пришълци на земята.

А, значи всички тези умряха и се върнаха в земята. И те знаеха, че ги чака нещо по-добро, но също знаеха, кога ще дойде изпълнението на това обещание. Те не отидоха на небето

39 Но всички тия, ако и да бяха засвидетелствувани чрез вярата им, пак не получиха изпълнението на обещанието, 40 да не би да постигнат в съвършенство без нас; защото за нас Бог промисли нещо по-добро.

Всичките пророци и апостоли са мъртви и не са получили още обещанието да живеят вечно и да са богове. И така-всички праведни в едно и също време ще станат богове-ще са съвършенни. Няма нищо по-съвършенно от Бог.
Нека да видим, какво стана и с Давид. Защото ако Давид беше човек, според сърцето на Господ, то той не би трябвало ни най-малко да е в гроба сега. Деяния на апостолите 2 глава

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници;

Цялата Книга казва, че Исус щеше да дойде и да умре-дории разговорите които говореше-всичко беше написано. Дори и не можеше да умре, докато не пие оцет-и това беше писано!

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя; 26 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели езикът ми, А още и плътта ми ще престоява в надежда; Аз ще умра, но ще бъда възкресен-това е надеждата. 27 Защото няма да оставиш душата ми в ада, Нито ще допуснеш Твоят Светият да види изтление.

Ад е гроба-шуел. И Отец не остави тялото на Исус да се разложи.

28 Изявил си ми пътищата на живота; В присъствието си ще ме изпълниш с веселба".

Нека видим къде е писано това-Псалм 16

8 Винаги турям Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, аз няма да се поклатя. 9 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели се душата ми, А още и плътта ми ще пребивава в увереност. 10 Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята; Нито ще допуснеш угодника Си да види изтление.

Защото няма да оставиш тялото ми да се разложи.

11 Ще ми изявиш пътя на живота; Пред Твоето присъствие има пълнота от радост, Отдясно на Тебе-всякога веселие. Сестри и братя-ада е състояние.

В Лука беше огненото езеро-където беше онзи богаташ. Но има и друго състоняие, което е ад. Някои са живи и в момента, но живеят в ад. Ад е когато си болен и няма лек. Ад е когато не можеш да си платиш дълговете или когато живееш с човек, който работи зад гърба ти против тебе.
Нека го видим-Псалм 30-тук ще видим какво е шуел-гроба.

1 Ще Те превъзнасям, Господи; защото Ти си ме издигнал, И не си оставил неприятелите ми да тържествуват над мене. 2 Господи Боже мой, извиках към Тебе; И Ти си ме изцелил. 3 Господи, извел си от гроба душата ми; Опазил си живота ми измежду ония, които слизат в рова.

Значи виждаме, че ада е гроба. Да се върнем на Деянията

2 глава 29 Братя, нека да ви кажа свободно за патриарха Давид, че и умря, и беше погребан, и гробът му е при нас и до днес.

И така, къде е Давид? Умря и беше погребан и гробът му е тука-на земята дори и до днес

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му,

Трона на Давиде на тази земя и винаги ще е тук

31 той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление.

Но нека да видим, какво казва сам Давид

34 Защото Давид не се е възнесъл на небесата; а сам той казва: «Каза Господ на моя Господ: Седи от дясната Ми страна,

Значи, Давид не е отишъл на небето. Тогава-къде е Давид? В земята.
Нека да отидем на Йов 14 глава и да видим какво искат да бъдат пророците

1 Човекът, роден от жена, е краткотраен и пълен със смущение. 2 Пониква като цвете и се покосява; бяга като сянка и не устоява.

Разбирате ли колко са къси дните ви на тази земя? И никой не може да се отърве. Защо тогава не искате да научите за вечното, а губите времето си с временното?

10 Но човек умира и прехожда; човек издъхва, и къде е? 11 Както водата изчезва от морето и реката пресъхва и се изсушава, 12 така човек ляга и не става. Докато небесата не престанат,

Хората не разбират това. Те не разбират, че преди да дойде Исус, слънцето ще потъмнее, луната ще потъмнее, звездите ще паднат. И небето ще се навие като свитък-Откровението 6 глава. Няма да има вече небе, братя и сестри. И ще видите Отец и Синът седящи на троновете ... те няма да се събудят и няма да станат от съня си. Те няма да се събудят до определено време или с други думи, след като си умрял-умрял си.

13 О, да би ме скрил в Шеол, да би ме укрил, докато се отвърне гневът Ти, да би ми определил срок и тогава да би си спомнил за мен!

Този човек е знаел за великата скръб и за възкресението

14 Ако човек умре, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, докато дойде смяната ми.

Какво иска да каже с това: ще чакам докато дойде смяната ми?

15 Ти ще извикаш и аз ще Ти отговоря; ще пожелаеш делото на ръцете Си. Казва: ти ще ме повикаш и аз ще ти отговоря. Защото ще пожелаеш делото на ръцете си.

Йов казва, че ще отговори, когато Исус го повика. А дали Йов ще е единственият, който ще отговори на повикването на Исус в това време.
Нека да разследваме това нещо. Искам да ви го прочета-Иоан 5 глава. Нека да ви покажа, че Йов знаеше какво приказва. Не само, че знаеше, че ще бъде повикан от гроба-той знаеше и в кое време ще бъде повикан.

25 Истина, истина ви казвам: идва часът, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син и които го чуят, ще живеят. 26 Защото, както Отец има живот в Себе Си, също така е дал и на Сина да има живот в Себе Си; 27 и Му е дал власт да извършва съд, защото е Човешкият Син. 28 Не се чудете на това; защото иде часът, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му

Как абсолютно е «всички»? Абсолютно е!

29 и ще излязат: онези, които са вършили добро, ще възкръснат за живот; а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Тези които са вършили добро ще бъдат там където ще бъдат Авраам и Лазар, но тези които са вършили зло-ще бъдат от другата страна на бездната-там където ще бъдат богаташът и братята му. Братя и сестри, ние трябва да прочетем един стих, но в този стих ние ще се занимаем с период от 1000 години.
Нека да ви покажа какво приказвам! Данаил 12 глава. Вижте-всичко което са писали пророци и апостоли съвпада напълно, но ние в днешното поколение не разбираме нищо... И не знаем нищо.

1 И в онова време ще се надигне великият княз Михаил, който се застъпва за синовете на твоя народ; и ще настане време на скръб, каквато никога не е била - откакто съществува народ до онова време.

Говори за великата скръб-времето през което Йов не искаше Господ да го събужда.

... И в онова време твоят народ ще се избави - всеки, който се намери записан в книгата.

Коя книга? Книгата на живота!

2 И много от спящите в пръстта на земята ще се събудят

Спящите в пръстта!

- едните за вечен живот, а другите за позор и вечно презрение.

Говорим за 1000та години, братя и сестри. Ако вие спите в пръстта и когато се събудите ще се съберете с всички други, то къде са всички? В пръстта!

13 А ти върви до края; и ще се успокоиш, и ще възкръснеш за дела си в последните дни.

Господ му казва: ти също ще умреш, но в края на дните ще дойдеш в дела си. И знаете ли за какво става въпрос? За 1000 години. Добрите хора ще бъдат възкресени в началото на 1000та години и ще бъдат вечно живи от този момент. Но вижте: казва, че всички които спят в пръстта ще бъдът възкресени. На Данаил каза същото-да чака докато дойде времето да влезе в делът си. В края на дните. По кое време хората ще бъдат възкресени?
Йоан 6 глава

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее. 38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил. 39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

Дошъл ли е последният ден?

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

Отново каза същото! Последният ден!

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Не виждате ли, че Исус ви казва нещо.

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Вижте колко пъти Исус ви казва, че ще възкреси мъртвите в последният ден!
Нека видим Йоан 11 глава

14 Тогава Исус им рече ясно: Лазар умря. 15 И заради вас, радвам се, че не бях там, за да повярвате; обаче, нека да отидем при него. 21 Тогава Марта рече на Исуса: Господи, да беше Ти тука, не щеше да умре брат ми. 23 Казва й Исус: Брат ти ще възкръсне. 24 Казва Му Марта: Зная, че ще възкръсне във възкресението на последния ден.

Тя знаеше прекрасно, кога ще възкръсне брат й. Защо никой не чете това, но пращат всички в небето? Защото не искат да четат. Нека видим какво казва апостол Павел-защото те и това обръщат на приказките на Шехерезада.
2 Тимотей 4 глава

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:

Кога-като дойде в Царството си. Е ако Царството не е тук-значи още никой не е бил съден.

6 Защото аз вече ставам принос, и времето на отиването ми настава. 7 Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих; 8 отсега нататък се пази за мене венецът (правдата), който Господ, праведният Съдия, ще ми въздаде в оня ден; и не само на мене, но и на всички, които са обикнали Неговото явление.

Пази се за него венеца?! Който Господ ще му даде в онзи ден. Кой е този ден? Когато се яви отново! Павел говори за последният ден. Не казва, че ще отиде на небето, но казва, че ще получи наградата в последният ден.
Исаия 26 глава-всички са знаели за последният ден

19 Ще оживеят мъртвите ти, моите мъртви тела ще възкръснат.

За какво говори? За възкресението

... Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта,

Къде обитават мъртвите? В пръстта

... защото росата ти е като росата на тревите и земята ще роди мъртвите. 20 Иди, народе Мой, влез в скришните си стаи, и затвори вратите си след себе си; скрий се за един малък миг, докато премине гневът.

Исаия знаеше също за великата скръб? Да! И за какъв гняв става въпрос

21 Защото, ето, ГОСПОД излиза от мястото Си, за да накаже жителите на земята за беззаконието им. И земята ще открие кървите си и няма вече да покрива убитите си.

Кога ще стане това? При идването на Господа. Всички те говорят същото. И вижте-казват тези, които спят в пръстта ще бъдат възкресени. Защо говори за спящите в пръстта? Нека да видим защо. Битие 3 глава. След като видяхме от къде дойде човека в началото, ще видим и къде ще отиде човекът, след като свърши времето му на земята.

17 А на човека каза: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него! - проклета да бъде земята поради теб; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си; 18 тръни и бодили ще ти ражда, и ще ядеш полската трева. 19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст, и в пръстта ще се върнеш.

Казва: докато се върнеш в земята! Защото си пръст и в пръстта ще се върнеш. Трябва ли да обяснявам това? И така, всички починали, с изключение на Исус са в земята. Къде са мъртвите? Те са в гроба и ще бъдат там докато дойде Исус! Съвсем просто е-нали?

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.) Слава на Бога; Слава на Бога; Слава на Бога в името на Исус



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172820
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031