Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2016 03:30 - БЪЛ-ГА-РИ - БОК-ЛУ-ЦИ
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 33385 Коментари: 77 Гласове:
12

Последна промяна: 21.05.2016 08:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Заглавието е нарочно провокативно
 Българо-московските митове и лъжи в блог.бг
"Страшното" в постинга е, че съм чудовищно прав
НЕ си харесвам постинга, ефекта е търсен и отблъскващ

Детето тук на 10 (днес вече 14-15 г) е американче и то (над)минава детска планета

 

От коментара ми към zaw добавям в постинга:

Честно казано като се препрочетох, се почувствах неудобно и грозно

ПОСОЧИЛ СЪМ В ПОСТИНГА САМО ОТРИЦАТЕЛНОТО, БЕЗ ДА ПОКАЖА, ЧЕ ИСТИНАТА ПОНЯКОГА Е ПО-БЛИЗО ДО БЪЛГАРСКОТО В ДОСТА ПУНКТОВЕ

Примерно - Тервел наистина е величина и е направил нещо огромно в онзи момент
България действително е жертва на много интереси - факт
Посочил съм 3-и век за българи в Европа, но те имат засвидетелствена история вън от континента и то НЕслучайна


Има „българи” и българи, както има всякакви, без значение на
етнос, народност и нация

В този постинг пиша за онези българи, които ненавиждам и са ми
органично-противни

За качествените българи, които НЕ желая да обидя, препоръчвам тази книга – 5 лв. с меки корици и 8 лв. с твърди - великолепна

image

Боклук-българите живеят в чудовищни митове, грабят чужда история, тъпчат и не признават великото на другия, мачкат истината, за да живее тяхната „българска” лъжа. В тези българи се осъществява това, което казва Гьоте – дейно невежество заедно с фантазьорство. В същите тези българи се отразява типичното за изтока: българи и руснаци са най-велики, на тях света им е длъжен, те ще поведат човечеството по Ванга или някой друг брътвеж. Истината е друга – няма избрани, има велики в наука, изкуства, история, не Кубрат Пулев е най, напротив – над него има много други „най”. Биенето на тъпана, незачитането на другите, самозаблудата в митове и измислени фалшиви герои, НЕ е пътя напред и нагоре. Изкачването към високото е цел, равняване по световното велико, не нашенското, признаването на небългарското постижение и всичко онова, което можем да наречем работа – знание, практика, опит и доза шанс. НЯКОИ, повтарям някои от вас са се загрижили за Европа - та вие се радвате на смъртта й фенове на каПУТИН!

НЕ МРАЗЯ ВАС - МРАЗЯ ВАШАТА ЛЪЖА, МЕРЗОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО ВИ
НЕ ВАШЕТО, А ВЕЛИКОТО СВЕТОВНО И ПОНЯКОГА ВАШЕ ТРЯБВА ДА Е ИДЕАЛ, ОБРАЗЕЦ
НЕСЪВЪРШЕНСТВО, НЕДОПРАВЕНОСТ, НЕЧИТАВОСТ - ТОВА АЗ МРАЗЯ

Не е трак - побеждавал е траки, бил ги е, след това ги е наемал в армията си

С боклук-българите трябва да се говори и пише така: брутално, грубо, с подигравка, вероломно, паднал до нивото им. Не трябва да ги убеждаваш, можеш само да ги уязвяваш и лично аз съм убеден, че трябва! Простете долната лексика в следващите абзаци, но тя е предизвикана, тя е огледало, отговор на тяхната българска боклук-лексика. Моите думи следват техните гаври с чуждото! Този постинг е писан „хулигански”, защото те разбират точно така, не са народ, не са и мърша – те са кал. И все пак мисля си, не се окалях много, може би само в началото по точка1.
Интернета ви е запад, гсм-а ви е запад, автомобила ви е запад-технология, компютъра ви също (писал съм къде назад е Дж. Атанасов в постинга), самолета ви е запад, "ако щеш" машината за минерална вода в офиса ти и тя е запад!
Но ти ще водиш света българино, ти си избран барабар с руснака, нали тъпако?!

 

image
Skye Stracke - имам абсолютното право да чувствам тази по-красива от българка
 

1. ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Така наричат Европа – западна Европа разбира се, защото нея мразят без значение дали тя е още централна, южна, северна итн.
Тези български боклуци се хилят (точно това е думата) когато мигранти посегнали на германски жени в Кьолн обявявайки европейците за гейове, за „ошибани” народи.

Кой е шибан - европееца в Кьолн или БЪЛГАРИНА 5 ВЕКА МАНАФЛЪК
Кой е шибан – европееца на фестивал в Берлин или българина в Раднево, в Катуница, а къде беше ербапбугарина, когато едно нещастно българско момиче циганин кла в Борисовата градина, къде беше българския юнак, когато утрепаха професора в Захарна фабрика?

Имало муслим кмет в Лондон и това за българския боклук било смях – смешно ли е бугарино-червей, с ДПС в твоя парламент 26 години нон-стоп?
Весело ли е бугарино с власт по места турска по Делиормана в Добруджа или в Кърджаали, в източни Родопи и помашки Гоце-Делчевския край?

Кой е по-гей бугарино – онзи европеец насилен 50 години от мигрант на запад или ти 5 века клан-недоклан?
Ти русофилино бугарски, който си мислиш, че НАТО нейде бил бит (где ли), къде беше ти и твоите руски богатири, когато им режеха главите в Чечня, нали сте големи мъже?

КЛАНЕТО И .БАНЕТО БЪЛГАРИНО НЕ СА ПОВОД ЗА ГАВРА И ПОДИГРАВКА, А ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ТРАГЕДИЯ И СЪЧУВСТВИЕ!

image
Rune Temte - имам пълното право да предпочитам този пред балканеца


2. КОЙ Е ПЪРВИ

Българския боклук винаги е първи – негова е първата буква, първа е българската държава, първите гащи и те са бугарски...

Първата държава след Рим запазила държавността и името си до днес е Франция на германските франки – Франкската държава и империя с поставен фундамент 481-486г., докато дунавска България е положена като основа 680-681г.
Кой е първи бугарино: 481г. с франките или 681г. с прото- или прабългарите?

Първото изворово споменаване на българи в Европа е 3 век след Христа.
Изворово германците започват 400 г. преди Новата ера при Пифеус гърка рейдирал на север, макар с несъхранен до днес извор. Археологически германи в Европа има 2000-1200 г. преди Христа, ще рече ГЕРМАНИТЕ СА ПРЕДИ БЪЛГАРИТЕ В ЕВРОПА НАД 2000 г. няма грешка в цифрата!
Кой е първи бълхарино? Кой?!
Рим, Елада и значението им за Европа и света? Кой и в какво българино е номер едно, две, десет, сто?!

ТАКА ПО ДЕТСКИ БЪЛГАРИНО НИКОЙ НЕ РЕДИ И НЕ КЛАСИРА!

image
Този холивудски бог Тор предпочитам пред всеки Тенгри/Тангра или който и да е
 

3. ХАН/КАН ТЕРВЕЛ

Хан или кан – спора сред баш(на акънъ български език) българите е голям. Хан или кан е фундаментален спор, макар на мен да ми е през... и все тая защото и двете се „родеят” и сочат какво... във всеки случай не е Kahn – една от германските думи за лодка...

Наистина велик мъж, лидер и владетел и действително възспрял арабите – факт.
В „същото” време на запад обаче майордома на франките Карл Мартел „Чука” разбива арабите при Поатие!
Двете победи вероятно спасяват Европа, но... НО!

Византия според тази логика спасява Европа поне 8 пъти – това българските боклуци не признават и дори не отварят уста и то тази Византия, която докато се бие с араб и селджук в мала Азия търпи удари в тила, в гърба именно от българи (за което те НЕ трябва да бъдат винени – борба, държави, история - нормално винаги е интереса).

Кой българино спасява Европа – ти веднъж с Тревелий (след чиято победа арабската обсада все пак продължава няколко месеца, да – след българската ти победа също – не знаеше ли това българ?!) или Византия спасила според твоята логика Европа пъти повече?
Кой българче спасява Европа – онзи в юга на Франция и запада Мартел или ти на Балканите се пишеш за спасител на западна (забележете на западна) Европа?

ЗАПАДА Е ПРИЗНАЛ ТВОЯ СВЕТИ ТРЕВЕЛИЙ С ПРАВО, А ЗАЩО ТИ НЕ СИ ПРИЗНАЛ КАРЛ МАРТЕЛ? Защо ти българино твърдиш, че някой ти е длъжен на запад, но ти не белиш дума за онзи другия, които все пак запада е признал?
ИСКАШ ПРИЗНАНИЕ ЗА СВОЕТО БЪЛГАРИНО И ВСЕ ПАК ГО ИМАШ, ТИ ДА ПРИЗНАЕШ ЧУЖДИЯ НЕ ЩЕШ – МАЛЪК СИ БЪЛГАРИНО, ДОСТОЕН ИЛИ НЕДОСТОЕН – САМ СИ СЪДИ!

image
Тази северна прекрасна митология с "тези" елфи - никой няма такава, ни българин, ни славянин, а елфите нямат равни (за мен)
 

4. НИКОПОЛИС И ВИЕНА

Булгарбашкъ героя „крещи”, че Евроап пет пари не давала за него и не помогнала на „неговата” България срещу турците?! Аз не знам българина да е помагал некому там „у запада” та да ще помощ?! ОООБАЧЕ ЗАПАДА СЕ Е ПРОБВАЛ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ – ФАКТ! В кръстоносен поход поредния Сигизмунд се бие и стига до Никопол, където в битката при никополис както се пише в бол западни книги, кръстоносците са разбити във финалната фаза на сражението, лсед което самия император според „митове и легенди” бяга и минавайки през Унгария става баща на бъдещия Ян Хуняди чрез приютилата го бъдеща майка, но да оставим кралското потекло на Ян (който разбира се, също е българин както претендират българи-боклуци).

Има ли кръстов поход срещу турците от западна Европа – има
Ако беше победил този поход щеше ли да има България пак – почти сигурно да, губи ли този поход при Никопол на хълма от еничарите – губи
Прави ли „нещо” Европа срещу турците – да!
Правиш ли ти българино нещо за онази западна Европа – не!

Знаеш за онази Виена българино, „тази” втората турска обсада от 1683 г., когато турците са бити при Каленберг и никога повече не застрашават запада сериозно. Победа извоювана НЕ от поляците крилати на Ян Собиески, а на първо място от германците изтребили в траншеите еничарите (ЗА ТОВА В КРАЯ НА ПОСТИНГА БОНУС). За тази втора обасада на Виена знаеш българино (може би повечето четящи все пак знаят), но едва ли знаят, че в нея на страна и в полза на турците се бият български контингенти и тук не иде реч за еничарите, не за тях! Разбира се, българите са принудени васално да се бият за султана и в случая за везира при Виена в 1683 г. Това НЕ може да се вмени въобще за българска вина, но питам българино, ако ти беше австриец с твоята българска днешна логика (не би могъл, но все пак) как днес щеше да пишеш и лаеш за онези „гадните от запад” дошли с турчака да те поробят – защо българино не го напишеш за себе си, защо не бъдеш докрай българин – по български към себе си?!

НА НАГЛИЯ БЪЛГАРИН ВИНАГИ НЯКОЙ ДРУГ И ЧУЖД МУ Е ВИНОВЕН, ВИНАГИ НЯКОЙ ЕВРОПЕЕЦ И НА ЗАПАД МУ Е ДЛЪЖЕН.

image
Норда, викинга - това е моя избор и за мен той превъзхожда


Този е "германски" австриец - българин, сливянин и тракиец .ич не е!

5. ВОЙНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Германци срещу българи или бойното противоборство между двата народа ще да е нещо такова хронологично:

 - победа за германи при Халон (тук обаче едни германи вестготи на Торисмунд и Теодерих бият други остготи, а и римляните на Аециус имат важен дял, от друга страна българи може и да не са участвали, но най-вероятно са)
- победа за германите при р. Недао (предполагаемо българите може и да не участват) в тази фундаментална битка веднъж за винаги хуните са ликвидирани като голяам опастност за Европа и са разбити от германи!
- победа за българите над Агилмунд крал на лангобардите и завличат дъщеря му с нощна атака ("нечисто")
- победа за германите-баварци при Дагоберт и нощното нападение („подло”)
- победа за германците при Теодерих и отразено в извора на Енодий
- победа за българите при Омуртаг или Крум беше в Панония (предполагаем равен, зщаото там боевете са с неясен изход, но българина разбира се, се пише победител)
- победи за българите - кръстоносни походи особено първия (инцидентни сблъсъци, но все пак надделяват българите сред поредицата от такива), особено този при Адрианопол и заслужената победа на Калоянис
- Втора Световна война, там в голямата рамка победата е за българите, но пък в много тактически епизоди повечето са успешни за германци (тактически епизоди има и български победи, като почти оперативната величина при Ниш, значителна)

Конкретика за ВСВ:
- германски снайпер на брод при Вардар задържа няколко дни български роти, забавя цял полк
- засада в която български PZ4 са ликвидирани в горист масив на път преминаващ през него, след което българите във войната ползват изключително и само леките чешки Pz38
- отново поразяване на бгтанкова част на жплиния върху насип в Унгария - екипажите горят втанковете, оцеляват обгорени мисля само 3 души ако добре помня прочетеното
- отделно епизоди в Македония вградски бой отново от германски снайпери поразили бгтанкови екипажи над люковете
- бгпарашутисти които при стражин-страцин губят почти целив си състав след десантиране пред германски картечен обстрел и позиции
- 7 сс див. „принц Ойген” не е разгромена, продължава да се изтегля и тогавашния командващ дори се издига - получава след нея корпус за лидиране, той пише и книга за Принц Ойген дивизията - Отто Кумм
- германците разглеждат бойните действия на Балканите срещу България като успешни (във всички книги които съм чел и това е било засегнато), но НЕ скривайки разбития тил на 7 сс дивизия

ПО ЧЕРВЕНО ВРЕМЕ БЪЛГАРИНА ЛЪЖЕШЕ В ПОЛЗА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ И ПИШЕШЕ, ЧЕ ГЕРМАНЕЦА ИМАЛ НАД 103 000 ЖЕРТВИ СРЕЩУ 34 000 БЪЛГАРСКИ! ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРМАНЕЦА ГУБИ СРЩЕУ БЪЛГАРИНА ПОД 10 000, А БЪЛГАРСКИТЕ ЗАГУБИ СА ВЕРОЯТНО КЪМ 50 000!

Отваряме признатия от руснаците и по червено време Мюллер-Хиллебрандт, който в своя фундаментален тритомен труд за Веермахта посочва загубите по ТВД (Театър на военните действия), които за Балканите са съответно 36 327 от 1941 г. до 30.11.1944г. Забележете – това са германските загуби от минималните при победите над Сърбия и Гърция от 1941 г. през високите срщеу партизаните най-вече сръбски години наред, до боевете през 1944 г. с кой ли не на Балканите. За всичките тези години те за малко над 36 000 срещу всички! Не са сетили руснаците които още по червено време издаваха германеца да го „коригират” или фалшифицират в полза на българските лъжи – смешно и жалко. 36 000 германци паднали за 4 години срещу всички реално срещу българската лъжа за 103 000 германски загуби само срещу българите и само за няколко месеца! Истината е различна – тя е за 1 фриц по 4-5 балканци.

БЪЛГАРСКИЯ КОМУНИСТ Е МЕРЗАВЕЦ! ЗА ТОВА ТОЙ ЛЪЖЕ ВЕРОЛОМНО, БЕЗСЪВЕСТНО И С РУСИЗЪМ – МЕРЗКО! БОКЛУКА НЕ СЕ СВЕНИ ДА ПОДМЕНЯ ИСТОРИЯ В СОБСТВЕНА УГОДА. 

image
За мен тази  германо-скади е "по-най" от киевската Олга или казанската волжка
 

Германия е действащ световен шампион, Шопландия все още не!

6. КОЙ Е ПО ПО НАЙ

Българите са винаги по- по- най- ! Те нямат равни в пиене, жени, казарма, коли, политика, алъш-вериш на чист български език...
Българите са родени войници, но ПОЛОВИНАТА ИМ ИСТОРИЯ Е В РОБСТВА?!
Как ви звучи това за „родени войници” и юнаци – половин история без държава?
Българите са родени войници, но НИКОГА НЕ СА ВЛАДЯЛИ МОРЕТО И НЕБЕТО, за тях явно флота на британците и въздушния такъв на САЩ са нищо?!
Българите (и не само те) наричаха германските футболисти роботи, а българите и досега фантазират, че имат невероятни таланти.

Кога ти българино талантлив стана европейски шампион?
Кога ти българино беше световен шампион?
Кажи ми българино, че не помня – кога последно беше на финал?

Българите се перчат с Джон Атанасов създал компютъра БЕЗ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ПРЕДИ НЕГО КОМПЮТЪР И ТО ТРИ Е НАПРАВИЛ ГЕРМАНЕЦА (за това имам постинг) КОНРАД ЦУЗЕ – това света знае, но българите знаят само за Атанасов и евентуално за Бери покрай него. Българите не се вълнуват, че Атанасво е американец израсъл там, учили там, изграден там и не знаел български език, българите не си задават въпроса – ако Джониван беше в България живеял и работил – щеше ли той да има парите, базата, сътрудниците да направи нещо. Джон Атанасов е американски продукт, но българите плюят на това – масата от тях не искат да чуят за Америка. Преди за руснаците и българите за всичко в истъорията бяха виновни сано германците, сега са виновни американците и на моменти еврейте, покрай 9 май и германците винаги.

Българите не знаят, че в четата на Хлътов (с полското име Бенковски по краднат пашапорт) е имало германец и италианец, защо им е да знаят – та това е в периферията, дреболия някаква си.
Българите цитират Гошо Тарабата – техния червен херой Георги Димитров, който на процеса споменава как Карл V говорил на немски само с конете си и така бълхарите унижават германците като дойде реч за „гаргара словесна”.
БЪЛГАРИТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ТОВА ЧАСТ ОТ ЦИТАТ В КОИТО ИМПЕРАТОРА ПОСОЧВА НА КАКВИ РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ ГОВОРИ С КЛИРА СИ, С ЛЮБОВНИЦИУТЕ СИ, С ВОЙНИЦТЕ СИ И С КОНЕТЕ СИ И ЧЕ В ТЕЗИ ДУМИ НЕ ИДЕ РЕЧ ЗА ГАВРА, а за друго. Впрочем техния български герой Георги Димитров е един от тримата завинаги отродили и откъснали от майка България – българска Македония – този боклук и престъпник заедно със Сталин и Тито къса българска плът и я дава на сърбите, но за много бугари той още е герой!

Българите се „ташачат”, че германците нямали държава до 1870-1871г.!
Кога имахте вие българи държава – 1878 г. с чужда помощ!
Как ви се струва бълхари 1871 или 1878?!
Знаеш ли българино, че има Първи Райх и че той съществува отр средните векове и приключва с Наполеон – до корисканеца вси германци имат де юре (макар и не дефакто) своя Първи Райх?
Поради что се смееш бугарино и на кого?

ТВОЕТО БЪЛГАРСКО НЕВЕЖЕСТВО И ИРЕЛЕВАНТНО ЗА ИСТИНАТА И ИСТОРИЯТА!

image
Тази нореге няма вид на бежанка, а Черната Златка да...


7. БЪЛГАРИТЕ БЕЖАНЦИ – МИГРАНТИ

Ако българите се погледнат в огледалото ще видят... колко приличат на... бежанци днес! Ако те погледнат националните си отбори примерно при некадърните ритнитопковци или сред симпатичните волейблисти, те ще забележат точно това – помургавяване и антропотипове „ала бежанци”.
Когато им е угодно – българите „стават” първи европейци, бай Ганьо е еманация на ойропеец и не само това – българите според част от тях са арийци, ирано-арии, чист народ, автохтонен народ (независимо, че ТРАКИТЕ СЪЩО СА ДОШЛЯЦИ ОТ СЕВЕР И НЕ СА, повтарям НЕ СА АВТОХТОННИ ЗА БАЛКАНИТЕ).
Българите са много чувствителни на тема чист народ и сакън (отново на български език) да ги миксирате с турци или цигани, та за това една историческа „лакардия”:

Историята на село Жегларци, общ. Тервел, обл. Добрич:

Според краеведа Георги Топалов през турското робство селото се е казвало Омур факъ. Омур е лично име, а “факъ” – тълкувател на Корана. Роденият в Жегларци Жеко Попов предлага друга хипотеза за името на селото. Според него то първоначално е звучало Емир вакъф, а впоследствие е трансформирано в “Омур факъх”. Вакъф е имот, доходите от който се използват за благотворителност, а емир е титла в мюсюлманските страни.

През 16 в. селото е нападнато и разорено. След това започва колонизирането му от турците. В периода 1580-1590 г. е построена джамия от мюсюлманския духовник Дервиш бей, разказва Жеко Попов. Според него в процеса на колонизирането на селището са били настанявани араби, мюсюлмани от Азърбейджан и номади-юруци. Вероятно през 17-18 в. имоти в района са получили и еничари. За тяхното присъствие свидетелстват характерните надгробни паметници /колони с чалма на върха/ в двора на джамията, изгоряла при пожар през 1993 г.

Интересна е легендата, свързана със старата чешма. Местен бей имал красива дъщеря. Искал да я омъжи за турски офицер от Силистра. Момичето обичало беден момък от селото и от мъка по него се поболяло и умряло. В нейна памет беят издигнал чешма. Върху нея е изписано “Всичко започва от водата”.

След Освобождението голяма част от турците се изселват и на тяхно място пристигат българи. Помнят се имената на някои от първите заселници: Гочо Каишев, Ради Димов, Еньо и Господин Желязкови, Христо Чобанов, Паун Иванов.

В края на 19 в. тук пристигат молдовци и липовани /около 25 души/. В началото на 20 в. българите вече наброяват 975.
По време на румънската окупация селото е гранично. Тук са настанени румънски жандармерийски постове и колонисти – цинцари от македонските планини. Българите са били подложени на жесток икономически натиск. Румънските власти изисквали те да плащат данъците си за 10 години напред.
След Крайовската спогодба куцовласите са заменени от 70 българи от Северна Добруджа – основно от тулчанското село Караман кьой.
През 1941 г. местното население предлага селото да се преименува Каблешково. Това предложение не е прието и през 1942 г. населеното място получава името Жегларци. Новото наименование е свързано с дряновата гора, която се издига на запад и на север и предпазва селото от студените ветрове. От нея хората добивали жегли /дрянови пръчки, които се поставят във волския ярем/. Именно на тези селскостопански приспособления дължи името си тервелското село.

БЪЛГАРИНО, НЯМА ЧИСТ НАРОД!
ТИ НЕ СИ НАЙ-ДРЕВНИЯ, НЕ СИ НАЙ-ПЪРВИЯ, НЕ СИ НАЙ-ЗАСЛУЖИЛИЯ – ТАКЪВ НЯМА!
БЪЛГАРИНО – НЯМА ГЕРМАНСКА, БЪЛГАРСКА ИЛИ МАРСИАНСКА КРЪВ, ИМА ЕДИНСТВЕНО САМОСЪЗНАНИЕ, А КРЪВТА КАКТО ЗНАЕМ Е А, Б, АБ, ЗАЕДНО С ТОВА ПОЛОЖИТЕЛНА ОТРИЦАТЕЛНА И С ИЛИ БЕЗ РЕЗУС-ФАКТОР, толкова!

image
Разликата комунизъм/капитализъм:  Т 34 vs Тигър танк, за 1 германец падали по 5-6 "казаци" 
В случая сивия е съветския танк, но на полска служба и за това с полския орел на куполата
 

8. КОМУНИЗЪМ – КАПИТАЛИЗЪМ

МОСКВИЧА НЕ Е МЕРЦЕДЕС

ЗАЗКАТА НЕ Е АУДИ

ЖУКЧЕТО НЕ Е БМВ

Първия Москвич всъщност е краден от руснаците Опел след войната... за това колко е грабила и заграбила Русия като СССР след войната, що военната техника и технологии, що оптика, фото, заводи, проекти, учени, какъв грабеж на германско заедно с онези от запад победителите е било аз ще пиша скоро поне 2 постинга...

Сега обаче, иде реч за друго, за времето, когато аз живях при Живков:
Изтока имаше по-малко от запада
Изтока правеше по-малко качество от запада
Изтока почиваше "в къщи", запада отново по круиз и по света
Източния човек имаше в пъти по-малко от западния
Западния капитализъм беше години пред източния „комунизъм
Ти имаше „Варшава”, онзи на запад „Ролс-Ройс”
Ти почиваше на Витоша, онзи на Хавайте
(И нищо против Витоша или Рила или пък Родопите – чудесни са, но Ниагара... Алпите... Монте-Карло... Бора-Бора... Лас Вегас... Ривиерата... Гранд Каньон...)
Дори на финала при падането на Стената „Москвич-Алеко” не беше и няма как да е „Порше”!

Какво всъщност казвам/пиша: ПРЕДИ И СЕГА ЗАПАДА И КАПИТАЛИЗМА БЯХА НИВА НАД ИЗТОКА ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКО, повтарям почти, макар и не във всичко. 
КЪДЕ ДНЕС Е СЪГРАДЕН „КОМУНИЗМА” или казано на шега неговото подобие – Скандинавия!
КЪДЕ ДНЕС Е НАЙ-ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ – В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ!
Но вие български червени боклуци като социалисти и комунисти не крещите Скандинавия, не издигате плакати за севера, а пак за онази „вашата” Русия.
Ако вие бяхте истински комунисти, то не Русия на дивия олигархичен капитализъм, не Русия и България на мутрите, а Скандинавия би трябвало да бъде транспарант за вас. Да отбележа и припомня, че лично аз обожавам руския език, познавам руската литература или пък руското величие в музика! С руснаците проблеми нямам освен покрай 9 май, и само ако ми го „врат в лицето”, тогава им напомням, че за 1 германец падаха по 5-6 техни. Сруснаците проблем едва ли, но с български боклук в блог.бг и по-рядко извън него – предостатъчно.

Брожение и недоволство има срещу ЕС и С ПРАВО днес в Чехия, Унгария, Полша дори, имало е и преди десетилетия в бол западни страни, аз лично съм го слушал в думите на западняци, но съм категоричен че днес ни Полша, ни Чехия, ни Унгария НЕ ИСКА да се върне комунизма в образа на руския Варшавски договор, в „казашкия” ботуш (да ме прощават симпатичните и огнени казаци като лаф), НЕ! Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватска, Румъния НЕ биха върнали (и не само защото няма как) онзи ваш боклук – червения ви русофилски комунизъм!
Защо поляци, чехи и унгарци изградиха върепки някои язви – държави и стандарт, защо там успяха, защо дори Румъния ви надмина бугари?!

ПРОБЛЕМА НЕ Е В „СТРОЯ”
ПРОБЛЕМА НЕ Е КОМУНИЗЪМ ИЛИ КАПИТАЛИЗЪМ
КАПИТАЛИЗМА ВИНАГИ Е БИЛ НИВА НАД „КОМУНИЗМА”
РЕАЛНОСТТА ПОГРЕБА ИЗТОЧНАТА ВИ УТОПИЯ
ПРОБЛЕМА ЯВНО Е ВЪВ „ВАС” ИЛИ КЪДЕ?

image
Тези са първите демографски жертви и те са западни народи, западни деца
 

9. „ЖЕРТВАТА” БЪЛГАРИЯ

Българите са винаги жертви – те обичат тази роля, същите са като руснаците!
Никога и за нищо не са виновни!
Те винаги са добри, справедливи, сияйни!

Всеки източноевропеец трябва да знае изправен пред истината и тя е – не неговата източна болка е най-голяма, не неговата източна жертва е най-болезнена, не! Аз живея сред българи и те често с право и без право „реват” как техния народ бил ликвидиран 26 години (от 1990 до днес 2016 г.), как тяхната България страдала в толерантност и как тяхната ортодокс църква била ударена от „лошия Запад”. Как толерастията, геноцида, унищожаването на традиции и малцинствата в България подронвили, подкопавали всичко българско. Българи и всички вие източноевропейци:

 ИСТИНАТА е че ако вас ви убиват 26 години, то запада е убиван от над 50 години  

 истината е, че ако през вас преминават мигранти, то на запад те се настаняват и провеждат геноцид пъти повече

 истината е, че ако вашето Православие е ударен, то църквите на запада са атакувани десетилетия повече

 истината е източноевропейци и българи, че самите вие също убивате с емиграция запада

 истината е, че това което се случва с вас, става на запад по-жестоко, по-продължително и винаги повече

 истината е, че не вие, а запада е първата и окончателна жертва

 ВИЕ БЪЛГАРИТЕ И ВИЕ ИЗТОЧНИТЕ ХОРА СТЕ СЪЩО ДЕМОГРАФСКИ УБИЙЦИ, като едновременно с това сте и жертва в собствените си страни на други!
За какво ревеш българино, след като онези преминават от тук с цел Германия, как ревеш българино след като ти също правиш испанските села български, след като си спретваш рекордно хоро на стадион в Берлин, след като си правиш български училища в Лондон и си вдигаш знамето в Шикаго?!


Англо-саксонско съвършенство във филм от режисьор - германец
И в "Илиада" темата НЕ са траки, троянци или баш българи
Темата е гнева на Ахил, яростта, човека и звяра
Целта/врага, пътя/в бяг и удара/в "десятката" - перфектно
Високомерието и гнева на финала към другите - съвършенно
О музо (ли беше) - възпей оня гибелен гняв на Ахила Пелеев

10. ВЕЛИКОТО И ПРЕКРАСНО БЪЛГАРСКО......

Пункт 10 може да се превърне в точка 1 и с него да започне другия българин, не идиота, не лупен- и ура-патриота, а българина и българката към които този постинг НЕ беше насочен!




Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - 1
21.05.2016 03:48
На българските гаври отговорих с по-малко подигравка и с немалко истини!
Показах:

Ако ЕС е гей, то Балканите под турско са мегагей

Германеца е в Европата векове преди българина

Има повече и по-заслужили спасители от Тервел

Запада прави поход срещу турците в България

Българина губи повече срещу „немеца” в 1944 – 1945

Никой талант не е по-голям от света, никой народ не е „първи”

Българите не са избран народ – такъв няма освен според Библията

НРБ умря, СССР е гроб, капитализма преби „комунизма

Ако България е жертва, то Германия е в пъти повече
цитирай
2. germantiger - 2
21.05.2016 03:49
По вашите мерки и теглилки боклук-българи, не България, а Германия е с най-фалшифицирана история, не от България, а от Германия се е най-крало след две големи войни, не българския, а германския гений в наука е оставил най-много след себе си, днес най-големите гаври и претопяване се НЕ прави не с теб българино, а с германската тъпкана с чужденци нация. По вашата логика българи – Германия и германците са избрани!
Всъщност избрани няма, а аз в Провидение и Съдба не вярвам!
Лъжата, митовете, перченето – без тях не можете.
цитирай
3. germantiger - 3
21.05.2016 03:50
ХАЙДЕ СЕГА БЪЛГАРИНО – „ПОСТАВИ СЕ” АКО МОЖЕШ НА МЯСТОТО НА „ЗАПАДНЯКА” И КАЖИ ЧЕСТНО – КАК ТИ ЩЕ ГЛЕДАШ АКО В ТВОЯТА БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИ, БАЛКАНСКА МАФИЯ С ДРОГА, ИЗТОЧНИ АВТОДЖАМБАЗИ, БЪЛГАРСКИ ЧАЛГА-КРЪЧМИ, ПРОСТИТУТКИ И ВСЯКА ГОДИНА ОЩЕ И ОЩЕ МИГРАЦИЯ? КАКВО ЩЕШЕ ДА КРЕЩИШ, РЕВЕШ И ПИШЕШ ТУК БЪЛГАРИНО? Защото българските мигранти не са само лекари, студенти, оркестранти или съвестно работещи!
цитирай
4. germantiger - 4
21.05.2016 05:16
Един от емблематичните бг митове - всъщност ЛЪЖА

БЪЛГАРИТЕ БИЛИ ПЕЧЕЛИЛИ ВОЙНИТЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ, А ТЕ ИМ ГИ ГУБИЛИ

ИСТИНАТА


- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!

- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ

- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК

- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.

Кога ти българино си освобождавал за германеца - германска земя например?!
цитирай
5. germantiger - 5
21.05.2016 05:53
"Обещаното" в постинга под линия

ЗА СОБИСЕСКИ И ВИЕНА 1683 Г., зщаото и послките шовинисти живеят с митове, че точно те са спасили Виена

това са част от мои коментари преди години в дискусия с ник сагитариус във вибокс7.ком

1682 турската армия нарушава мира с Австрия и за пореден път влиза в северните райони на Унгария.
ОСНОВА НА ВОЙСКАТА Е ЕНИЧАРСКИЯ КОРПУС С ЧИСЛЕНОСТ 20 000 ВОЙНИЦИ...забележи сагитариус-пиша основа, а не основна част.
Основата на една армия обикновено е:

НАЙ-БОЕСПОСОБНАТА
НАЙ-ОПИТНАТА
НАЙ-УСТОЙЧИВАТА
НАЙ-ФАНАТИЗИРАНАТА често пъти
НАЙ-СИЛНАТА иначе казано нейна част
Еничарите възпитавани като ислямски фанатици от деца!

Огромната част от османската армия се е състояла от спахийската ленна кавалерия, пехотно регионално „опълчение”, ТАТАРСКА КОННИЦА ОТ КРИМ И СТЕПИТЕ СЕВЕРНО ОТ КАВКАЗ и дори контингенти на васалните християнски „князе”.
Авторите споменават, че вероятно армията е била 120 000 „реално”.

Леополд1 като кайзер на Свещената Римска империя на ГЕРМАНСКАТА НАЦИЯ казват е могъл да противопостави 35 000 войника и като кайзер се обръща за помощ към германските курфюрсти и към папа Инокентий11-самия папа влага пари, призовава и помага в организацията на християнския „съюз”...СОБИЕСКИ СЕ АНГАЖИРА ДА УЧАСТВА СЪС ЗАЯВЕНИ 40 000 ВОЙНИКА!
ОТ ТЯХ УСПЯВА ДА СЪБЕРЕ 24 000-14 000 КАВАЛЕРИЯ И 10 000 ПЕХОТА!!!

На 7 юли австрийския император със семейството отива в Линц и оставя Виена на граф Ернст жон Щархемберг командващ 16 000 войници, още по това време в горите около предградията на Виена се появява татарската конница, а на 14 юли града е обсаден или по-точно блокиран макар и не напълно и турската артилерия открива огън.

СЛЕДВА ВЕЧЕ САМОТО СРАЖЕНИЕ...
В момента ще напиша доколкото ме хванат нервите подробностите и развитието защото набирам текста в момента...

Състав на войските
След съвета в Регенсбург германските курфюрсти събират:

Карл Лотарингски 30 000
Йоханн Георг 3 Саксонски над 10 000
Максимилиан Еммануил Баварски 10 000

ОБЩО НАД 50 000 ГЕРМАНСКИ ВОЙСКИ

В ГРАДА КАКТО ПИСАХ СА 16 000 АВСТРИЙСКИ

СОБИЕСКИ ИДВА С 24 000 ПОЛСКИ ВОЙСКИ

...

Карл и Собиески решават да преминат през виенските гори, които не са гъсти и фактически са хълмове обрасли с храсти и редки дървета. Именно след овладяване на тези хълмове християните са имали намерение да атакуват турците.
Кара Мустафа подценил опастността и рабира се очаквал и искал падането на Виена „всеки момент” както смешно пишат историците, смешно за мен, но това е отделен лаф
Мустафа има в горите Ибрахим бей „губернатора” на Буда с 23 000 пехота и 5 000 татарска кавалерия, Мустафа е бил убеден, че този контингент ще задържи християните за чиято численост е нямал ясна или точна представа.

На военния съвет Карл и Собиески са в хармиюония за идеята армията да се раздели на три „корпуса”...следва сражението...

Херцог Йоханн Саксонски води лявото крило, което настъпва КЪМ ГРАДА злизко по течението на р. Дунав. 31 000 имперски войници и саксонци заемат Каленберг-Плешивата планина в превод, това са господстващите позиции над тези на Ибрахим бей заел местността около Нуссдорф.
Максимилиан Баварски и Валдек с баварците и други германски части над 20 000 настъпват към Зифринг и Веринг с направление след преодоляването им отново Виена.
В дясно херцог фон Лауенберг с 4 500 пехота и Собиески най вдясно на „крилото” със своите 24 000 войника.

В ранното утро на 12 септември Ибрахим бей тръгва напред както пишат историците, иначе кзано „по моему” дава сигнал за контакт с врага...

1.Карл дава заповед на Лудвиг Баденски водещ австрийски полкове да отхвърли турците, саксонците също придвижват отделни части за поддръжка на австрийците.
СЛЕД ОЖЕСТОЧЕН НО НЕПРОДЪЛЖИТЕЛЕН БОЙ МЕЖДУ АВСТРИЙЦИ + САКСОНЦИ АСРЕЩУ ТУРЦИ, ТО ПОСЛЕДНИТЕ ОТСТЪПВАТ. В схватката оказва влияние германската артилерия и християните овладяват Нуссдорф и Хайлигенщадт продължавайки настъпление след боя.

2.В центъра обаче Максимилиан и Валдек водят бой с „променлив успех” и немогат да надделят за разлика от австрийци и саксонци. Те настъпват, но са задържани между Зифринг и Гринциг с фланг който се открива...турците имат възможност да ударят, но в този момент татарските лайнета правят рейд и грабят южно от Виена! Алкото кавалерия на Ибрахим в разположение прави „налет”, но германците сгъстяват строя и устояват!

3. В ДЯСНО ЛАУЕНБЕРГ И СОБИЕСКИ ИМАТ ПЪРВОНАЧАЛНО ПРОБЛЕМ С МЕСТНОСТТА...ПОЛЯЦИТЕ СИ ПРОБИВАТ ПЪТ ПРЕЗ ХЪЛМИСТИЯ ТЕРЕН И ИЗЛИЗАТ, НО СА АТАКУВАНИ ОТ ТУРСКАТА КОННИЦА...В БОЯ ТЕ НАДДЕЛЯВАТ И РАЗЧИСТВАТ ПЪТЯ СИ МЕЖДУ ГЕРСТХОФ И ДОРНБАХ.
СОБИЕСКИ ВЕЧЕ УСПЯВА НА ТОЗИ ТЕРЕН И „СПОКОЙНО” ДА РАЗГЪРНЕ КАВАЛЕРИЯТА В ДОСПЕХИ В ДВА ЕШЕЛОНА И ДА РАЗБИЕ ПРОТИВОСТОЯЩИТЕ ТУРЦИ...ПРЕСЛЕДВА ГИ ДО ТЕХНИЯ ЛАГЕР, ТАМ ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА ГРАБЯТ ИЗНЕНАДВАЙКИ САМИЯ КАРА МУСТАФА И „ЗА ЕДНА БРОЙКА” ДА ГО ПЛЕНЯТ-както казват историците, по моему казано да изключат единия център на командване в случая всеобщо, но не конкретно за самия бой който се води от Ибрахим бей!

НАРОЧНО НАБРАХ ТОВА С ГЛАВНИ БУКВИ-ТОВА Е ДЯЛА НА ПОЛЯЦИТЕ:
РАЗБИТ ФЛАНГ
РАЗБИТ ЛАГЕР И НЕГОВИЯ ГРАБЕЖ
ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ УБИЕ ИЛИ ХВАНЕ МУСТАФА, МАКАР И НЕСЪСТОЯЛА СЕ-това е наистина плюс на пръв поглед „голям капитал’ може да се тълкува но всъщност той не се осъществява!

КАКВО СТАВА ОБАЧЕ ПАРАЛЕЛНО И СЛЕД ТОВА...!!!

-ЛУДВИГ БАДЕНСКИ РАЗБИВА ДРУГИЯ ФЛАНГ НА ТУРЦИТЕ И ПРОДЪЛЖАВА КЪМ ВЕРИНГ

-ЯНИЧАРИТЕ ПО ЗАПОВЕД НА КАРА МУСТАФА ОСТАВЯТ НА ПОЗИЦИИТЕ СИ......!!!!!!
ДА ОСТАВАТ И ТО СЛЕД ЗАПОВЕД-ЗАПОМНИ ТОВА

-В НАЧАЛОТО ТУРЦИТЕ СЕ ДЪРЖАТ, НО ПОДХОЖДАТ ИМПЕРСКИТЕ ВОЙСКИ И ЗАПОЧВА БОЙ В ТРАНШЕИТЕ, В КОЙТО ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ВЗЕМАТ „ВРЪХ’ СЛЕД КАТО СЕ ВКЛЮЧВАТ САКСОНЦИ И БАВАРЦИ

-КЪМ 17.00 ОСМАНСКАТА СЪПРОТИВА Е ПРЕКРАТЕНА, А ГРАДА СПАСЕН!

ЗАГУБИТЕ НА ТУРЦИТЕ СЕ ОЦЕНЯВАТ НА 10-20 000
ЗАГУБИТЕ НА ХРИСТИЯНИТЕ ОК. 4 000


Какви са моите изводи:

1.ГЕРМАНЦИТЕ РАЗБИВАТ ЛЯВОТО КРИЛО И ЦЕНТЪРА НА ТУРЦИТЕ

2.ПОЛЯЦИТЕ РАЗБИВАТ ДЯСНОТО КРИЛО, ЛАГЕРА И ПОСЛЕ ГО ГРАБЯТ

3.ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ НАДДЕЛЯВАТ НАД ЕНИЧАРИТЕ В ТРАНШЕИТЕ

НАЙ-БОЕСПОСОБНАТА СИЛА СА ЕНИЧАРИТЕ-ИМЕННО ПОБЕДАТА НАД ТЯХ Е РЕШИТЕЛНА

ЕНИЧАРИТЕ СА В ТРАНШЕИТЕ СА ОПАСТНОСТ ЗА ВИЕНА-ИМЕННО ТЕ СА РАЗБИТИ

ЕНИЧАРИТЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ МНОГО НА ПРЪВ ПОГЛЕД ЗАГУБЕНИ ЗА ТУРЦИТЕ БИТКИ-ЗА ТОВА ПОБЕДАТА НАД ТЯХ ИЗБИВА НАЙ-СИЛНИЯ КОЗ ИЛИ ЧАСТ ИЛИ СРЕДСТВО С КОЕТО РАЗПОЛАГА КАРА МУСТАФА И ПРАВИ ПОДНОВЯВАНЕТО НА СРАЖЕНИЕТО ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО...ТОВА Е И КРАЯ!

Тусрките майна и Кара Мустафа вероятно глупака

Грешки НА ЕДРО

1.КАТО ЗНАЕШ ЗА ХРИСТИЯНСКИ СЪЮЗ ИЛИ СБОР НА АРМИИ ПРЕЧИШ НА ДВИЖЕНИЕТО ИМ
-НАЛЕТ, НАБЕГ, НАПАДЕНИЯ ПО МАРШРУТА ИМ С ТАТАРКОННИЦА
-ЗАБАВЯШ ДВИЖЕНИЕТО ИМ-ГОРИШ СЕЛА ПО МАРШРУТИТЕ, МОСТОВЕ
-ИЗБИВАШ ЖИВОТНИ ПРОВИАНТ
-КУПУВАШ НЯКОЙ В КОАЛИЦИЯТА ЗА ДА Я ЗАБАВИ, ПРЕДАДЕ, ОТКАЖЕ-айде тва е нямало начин в случая може би

2.ПОДГОТОВКА СРЕЩУ ПОДХОЖДАЩИЯ ПРОТИВНИК
-ВЕРОЯТНИЯ МАРШРУТ И ПОЯВА НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ВОЙСКИ Е ОПРЕДЕЛИМ ИЛИ ПРЕДВИДИМ
-УКРЕПЯВАШ "ИНЖЕНЕРНО" СЕЛАТА СПОМЕНАТИ В БОЯ, ХЪЛМОВЕТЕ СПОМЕНАТИ СЪЩО
-ОБУЧАВАШ ВОЙСКИТЕ В ТАЗИ МЕСТНОСТ И ТЕРЕН, ОПОЗНАВАШ ГО В ДЕТАЙЛ И ПРИВИКВАШ

Грешки НА ДРЕБНО

1.МУСТАФА ТРЯБВА ДА ВОДИ БОЯ КАТО ПРИСЪСТВИЕ РЕШИТЕЛНОСТ И ВНИМАНИЕ ЛИЧНО

2.ОТ ЦЕЗАР ДО ДНЕС ПОЯВАТА НА ДЕБЛОКИРАЩА ЧАСТ Е НОМЕР 1 ЗАПЛАХА, НЕ ПАСИВНИТЕ В ГРАДА ВОЙСКИ, ДОРИ ТЕ ДА ПРОЯВЯТ АКТИВНОСТ С РЕЙД ИЗВЪН ГРАДА, ТО ПРИОРИТЕТ Е ВРАГА ВЪН ОТ ГРАДА...МУСТАФА НЕ УСЕЩА КЪДЕ СЕ РЕШАВА ОБСАДАТА-НЕ В САМАТА ОБСАДА, А "ВЪН" ОТ НЕЯ И РАМКИТЕ НА ГРАДА!

3.ИБРАХИМ ПРАВИ ИДИОТШИНИ ЕДНА СЛЕД ДРУГА:

-"ТРЪГВА" ДА ПОСРЕЩА АТАКА "ОТ ВИСОКОТО"

-ПОДЛАГА НА АРТУДАР ВОЙСКИТЕ, ВМЕСТО ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ОБСЕГ НА АРТИЛЕРИЯТА ИЛИ ДА ПОЛЗВА СЕЛАТА КАТО ПРИКРИТИЕ ОТ ОГЪН

-НЕ ДЪРЖИ ЕДИННО КОМАНДВАНЕ-ТАТАРИТЕ "НАНЯКЪДЕ" ГРАБЯТ...ИБРАХИМ ИМА ШАНСА ДА ДЪРЖИ ЕДИН КОМАНДВАНЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГОТО КОМАНДВАЩИ В ХРИСТИЯНИТЕ...ТУРСКОТО ЛАЙНО ИМА ШАНСА ДА ОТРЕАГИРА И КОМАНДВА ПО-БЪРЗО, ПО-АДЕКВАТНО И КАТО ЕДИН ЛИДЕР-НЕ ИЗПОЛЗВА ТОЗИ ШАНС

-НЕ ПОЛЗВА ЗНАНИЕТО НА ТЕРЕНА

-ИБРАХИМ НЕ СЪСРЕДОТОЧАВА НИКЪДЕ УСИЛИЯТА СИ, КОЕТО ПОКАЗВА ЧЕ НЯМА ЯСНА ПРЕДСТАВА ЗА БОЯ ИЛИ КАК ДА ГО ВОДИ

-НЯМА РЕЗЕРВ КОЙТО ДА ВКЛЮЧИ ЗА НАРАСТВАНЕ УСИЛИЕТО В ПУНКТ НА БОЯ ИЛИ ЗА УПЛЪТНЯВАНЕ НА ФРОНТА

-САМИЯ МУСТАФА НЕ ДАВА НАМ ИБРАХИМ ЕНИЧАРИТЕ

-НАЙ БОЕСПОСОБНИТЕ НЕ УЧАСТВАТ В БОЯ А СА ПАСИВНИ В ТРАНШЕИ
ТЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ СРАЖЕНИЕТО В НАЧАЛОТО

-ТУРЦИТЕ НЕ ПОЛЗВАТ ЧИСЛЕНОТО СИ ПРЕВЪЗХОДСТВО
цитирай
6. apostapostoloff - Нито немците, нито българите са
21.05.2016 06:04
велики войни. Не знам защо и двата народа се самозаблуждават в това отношение. Историята доказа, че са калпави войници. Древните римляни са разбрали рано това и не са допускали немци и българи до своите легиони.

Общото между българите и немците е това, че и едните, и другите са зли хора. Но те в никакъв случай не биха признали това.
цитирай
7. germantiger - ...
21.05.2016 06:06
Грешиш

РИМЛЯНИТЕ СА ИМАЛИ БОЛ ЛЕГИОНИ С ПОЧТИ САМО ГЕРМАНСКИ СЪСТАВ

НЕЩО ПОВЕЧЕ - ИМПЕРАТОРСКИ БОДИГАРДОВЕ СА БИЛИ ГЕРМАНИ

ОЩЕ ПОВЕЧЕ - НЯКОИ БЕЛЕЖИТИ ВОЕНАЧАЛНИЦИ НА РИМ СА ГЕРМНИ - ПРИМЕРНО СТИЛИХОН, който се бие именно срещу германски полемена

Не мисля, че има "родени войници" или "зли народи" - в различни исотрически периопди преоблдават различни явно "традиции", възпитание и ПОЛОТИКИ
цитирай
8. germantiger - 6
21.05.2016 06:28
Този в края или следващия месец мисля да направя още един един - ПОДОБЕН НА ТОЗИ постинг, но

СРАВНЕНИЕТО ИЗТОК - ЗАПАДА, за да покажа на ЧАСТ ОТ ВАС защо западните евронароди са по-велики, по-сътворили, по-хора от "вас"

и това аз ще покажа, не докажа (защото то е доказан факт) с лекота!

Вие сте уникални боклуци

наричате онези на запад гейове, докато вас ви шибат в столипиново, катуница

казвате че сте баш европейци а идвате тук 3 век след Христа

крещите какъв спасител на европа е Тервел, но дума не казвате какви ПО-ГОЛЕМИ СПАСИТЕЛИ НА ЕВРОПА от него има бол

смятате се за родени войници, а половината ви история е в робства

роните сълзи по комунизма, докато другите държави от източна европа ви надминаха в "лошия" капитализъм

ревете че сте жертва на бежанци, а вие самите сте такива към европа сащ, канада, юар, австралия и бежанците през вас отиват не тук а в "същинска Европа"

уникални боклуци сте вие цървулиии

пасмина невежи - някои НЯКОИ! НО НЕМАЛКО, ДАЖЕ БОЛ!
цитирай
9. mt46 - Не бях чел по-злобен антибългарски постинг!...
21.05.2016 08:00
Вярно е, че западняците са по-велики изобретатели, престъпници, убийци... от българите. Изобретиха коли, самолети, компютри и т. н., но извършиха най-чудовищните геноциди в човешката история / в Америка, в Африка, в Азия/... Изгаряха на клада инакомислещите - векове, преди да се появи комунизма...
Ти, германецо, не се надувай толкова и знай, че не е върха на благородството да унижаваш, да потискаш, да поругаваш достойнството на другите!...
цитирай
10. zaw12929 - Да се сипва сол в толкова дълбока ...
21.05.2016 08:07
Да се сипва сол в толкова дълбока рана е престъпление. За мен Германия е свято място. Всеки народ има боклуци... нагли, мързеливи хитреци... преобладават в различни епохи... не оправдавам...

Всичко написано е истина, както и това, че в момента циганите на България са детска игра за мигрантите, които са брутални, жестоки и се канят да станат господари на Европа.... но това е друга страшна тема
Поздравление за смелостта, да се каже истината директно! Тази нетолерантност издава и балкански характер. Нищо лошо! Честността е вид доброта.
Спокойни празнични дни!
цитирай
11. germantiger - ...
21.05.2016 08:25
mt46 написа:
Вярно е, че западняците са по-велики изобретатели, престъпници, убийци... от българите. Изобретиха коли, самолети, компютри и т. н., но извършиха най-чудовищните геноциди в човешката история / в Америка, в Африка, в Азия/... Изгаряха на клада инакомислещите - векове, преди да се появи комунизма...
Ти, германецо, не се надувай толкова и знай, че не е върха на благородството да унижаваш, да потискаш, да поругаваш достойнството на другите!...


Може да се поспори чий геноцид...

Аз мисля, че китайци, монголи, руснаци и комунисти са вършили най-мащабните геноциди не смнао като интензвиност за период време, но и като цифри.

Например геноцида над индианците вероятно е само в няколко милиона, но за това ще дойде реч в бъдещ постинг за расизма

Пропуснал си да споменеш постиженията на запада които изтока няма в

ХУМАНИЗЪМ, ФИЛОСОФИЯ, СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ, ТОЛЕРАНТНОСТ, ДЕМОКРАЦИЯ въпреки язвите в упоменатите

Абсолютно точно си ме усетил Марине - написаното е злобно в началото, хулително и отвратително на моменти, но пък ви насъбрах доста в блог.бг - ония комунистическите боклуци които висят на първа - кухели, шнорхели и пр. кал.

Аз не се надувам - при мен чувството за превъзходство ми е едва ли не вродено тъй-като съм го изпитвал от дете без да никой да ме възпитрава в него, тъкмо обратното - майка ми в частност хиляди пъти ми е правила забележка и е спорила с мен до сериозни скандали за егото ми. Ще рече - не се гордея с тази си 'природа" и гордостта както знаем е грях, но при мен тя кореспондира с "мой си" идеали, естетика и пр.

Чувствай се поласкан, че така лично и интимно ти отговорих в конкретика за самия мен

Харесвам честните и смели коментари като твоя!
цитирай
12. germantiger - ...
21.05.2016 08:33
zaw12929 написа:
Да се сипва сол в толкова дълбока рана е престъпление. За мен Германия е свято място. Всеки народ има боклуци... нагли, мързеливи хитреци... преобладават в различни епохи... не оправдавам...

Всичко написано е истина, както и това, че в момента циганите на България са детска игра за мигрантите, които са брутални, жестоки и се канят да станат господари на Европа.... но това е друга страшна тема
Поздравление за смелостта, да се каже истината директно! Тази нетолерантност издава и балкански характер. Нищо лошо! Честността е вид доброта.
Спокойни празнични дни!


Благодаря за коментара ти, но не заслужавам толкова добра оценка, зщаото в няколко пункта прекалих и минах граници

Честно казано като се препрочетох, се почувствах неудобно и грозно

ПОСОЧИЛ СЪМ В ПОСТИНГА САМО ОТРИЦАТЕЛНОТО, БЕЗ ДА ПОКАЖА, ЧЕ ИСТИНАТА ПОНЯЙОГА Е ПОБЛИЗО ДО БЪЛГАРСКОТО В НЯКОИ ПУНКТОВЕ

Примерно - Тервел наистина е величина и е направил нещо огромно в онзи момент

България действително е жертва на много интереси - факт

Посочил съм 3-и век за бълкгари в Европа, но те имат засвидетелствена история вън от континента и то НЕслучайна!
цитирай
13. mt46 - ...
21.05.2016 09:18
11. germantiger - ...
08:25
mt46 написа:
Вярно е, че западняците са по-велики изобретатели, престъпници, убийци... от българите. Изобретиха коли, самолети, компютри и т. н., но извършиха най-чудовищните геноциди в човешката история / в Америка, в Африка, в Азия/... Изгаряха на клада инакомислещите - векове, преди да се появи комунизма...
Ти, германецо, не се надувай толкова и знай, че не е върха на благородството да унижаваш, да потискаш, да поругаваш достойнството на другите!...


"Може да се поспори чий геноцид...

Аз мисля, че китайци, монголи, руснаци и комунисти са вършили най-мащабните геноциди не смнао като интензвиност за период време, но и като цифри.

Например геноцида над индианците вероятно е само в няколко милиона, но за това ще дойде реч в бъдещ постинг за расизма

Пропуснал си да споменеш постиженията на запада които изтока няма в

ХУМАНИЗЪМ, ФИЛОСОФИЯ, СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ, ТОЛЕРАНТНОСТ, ДЕМОКРАЦИЯ..."
Но философията се заражда векове пр. н. е. на Изток и в Древна Гърция. Родина на демокрацията, както и на литературата, на изкуствата е Древна Гърция... Математиката се появява в Древен Египет...
цитирай
14. zaw12929 - Да се сипва сол в толкова дълбока ...
21.05.2016 10:08
germantiger написа:
zaw12929 написа:
Да се сипва сол в толкова дълбока рана е престъпление. За мен Германия е свято място. Всеки народ има боклуци... нагли, мързеливи хитреци... преобладават в различни епохи... не оправдавам...

Всичко написано е истина, както и това, че в момента циганите на България са детска игра за мигрантите, които са брутални, жестоки и се канят да станат господари на Европа.... но това е друга страшна тема
Поздравление за смелостта, да се каже истината директно! Тази нетолерантност издава и балкански характер. Нищо лошо! Честността е вид доброта.
Спокойни празнични дни!


Благодаря за коментара ти, но не заслужавам толкова добра оценка, зщаото в няколко пункта прекалих и минах граници

Честно казано като се препрочетох, се почувствах неудобно и грозно

ПОСОЧИЛ СЪМ В ПОСТИНГА САМО ОТРИЦАТЕЛНОТО, БЕЗ ДА ПОКАЖА, ЧЕ ИСТИНАТА ПОНЯЙОГА Е ПОБЛИЗО ДО БЪЛГАРСКОТО В НЯКОИ ПУНКТОВЕ

Примерно - Тервел наистина е величина и е направил нещо огромно в онзи момент

България действително е жертва на много интереси - факт

Посочил съм 3-и век за бълкгари в Европа, но те имат засвидетелствена история вън от континента и то НЕслучайна!


Заслужаваш- ти си като мой син, които не може да живее равнодушно!
Има моменти, когато се тропа, крещи и се "украсява" истината, за да накара засегнатите да мислят. Това не е гняв, а искане за промяна и може да засегне добрите синове, като mt46 но дано има ефект... ще има ...
Продължавай с таланта си, да правиш красота в блога! Бъди здрав и силен!
цитирай
15. viva1122 - G-T...
21.05.2016 10:14
"НЕ си харесвам постинга, ефекта е търсен и отблъскващ"
В твоя блог обичам да чета за литература, естетика, красота, велико и ... - но това не - кой е по, по-най или противопоставяне и в отговор на други на тази тема постове. Не чета нито едните, нито другите.
За мен - Човекът е важен и светът е един в цялото му многообразие и различия, но различни са интересите и управниците и хората за тях са само - маса-народ! И не само това има и много други...
Но всеки автор и постинг тук в болг.бг си има своите читатели и одобрение или неодобрение.
Ще чакам следващите ти постинги! Поздрави!

цитирай
16. ard - Гаден постинг
21.05.2016 10:51
Но точно тези за които ''уж'' е написан постинга, точно те няма да го прочетат.
В крайна сметка е важен резултата - а тук резултат няма да има.
цитирай
17. ssdimitar - Да, Тигре!Много истина има в думите ...
21.05.2016 11:23
Да, Тигре!Много истина има в думите ти.За всеки случай, дори и да се стори на някой по-силно казано/макар че ти предупреждаваш за това в началото/ е добре да се замислим, да обърнем внимание.Това присмехулство и голямо самочувствие, с което гледаме на живота само ни пречи.
Да, някой ще кажат, че щом е против българско /дори и лошо българско/ значи е против нас.Всъщност, ако се вгледаме и видим грешките си е по-добре за нас.
цитирай
18. leonleonovpom2 - Какво да кажа, Германтигър!
21.05.2016 12:10
Крайностите си приличат!
Никой не е нито за пълно отричане, нито за пълно възхваляване!
Всяко стадо си има и мърша!
Все пак, как стоят реално нещата-Санстефанска България е имала седем милиона жители, а Сърбия и Гърция -около два
През 1989 България е имала около 8 милиона, Гърция 11, а Югослявия-23/ после я разпердушиниха/

Все пак не ми е приятно от Българин да получавам подобни квалификации Критиката е сложна работа Въпреки , че за критиците в литературата казват, че са неуспели писатели Ще рече, че тези , които не могат да пишат, учат другите на това

Просто Българскиятхор да пее правилно, зависи от диригента му-диригентите му.
Когато те не си вършат както трябва работата, изпълненията са такива
За щастие, имал съм добри диригенти, но съм и наясно с тези, които не са за тази работа

Та в България с диригентство се занимават хора, чиято работа не е там!
Според мен , насочи критичните ти усилия в тази посока, оттам се размирисва рибата....
цитирай
19. shtaparov - Разбирам добре какво си искал да ...
21.05.2016 12:52
Разбирам добре какво си искал да кажеш Митко,но не си се изразил добре и по-скоро си се заблудил. Ти всъщност си жертва на старите червени клишета,срещу които уж се обявяваш,понеже отказваш да приемеш нещата такива,каквито са- развиващи се в динамика. Червените продажници отдавна не са Българи и не е нужно зарад Илия да хулиш Свети Илия- излишно намесваш и Москва тук. "Русофили" има и в Германия- да не мислиш,че съветските хора са спали през близо 50-те години,прекарани там? Не- не са спали а ежедневно,ако не и ежечасно са произвеждали "русофили"- знаеш как става това.

А историческата истина винаги е САМО ЕДНА- никога няма две истини. Съвременните учени твърдят,че Готите са "Германи" в пълно незачитане мнението на очевидците- от десетки различни сведения те подбират само онова,което им изнася и всичко останало игнорират. Защо ли? Много просто- Германия е богата страна,нека ласкаем народа й за да има келепирец и за нас: корупцията не е приоритет само на червените,както знаеш. Българите и техните роднини (сърби,хървати и пр.)- те пък са бедняци: защо тогава да разтръбяваме неудобната истина за тях,от която нищо няма да спечелим,а само ще загубим германските си хонорари които са пожизнени,доволно тлъсти че и твърде редовни? Защо да радваме тия нетехнологични днес народи,които доскоро бяха "комунизирани" или поробени и нямат нови технологии,с които да захранват фирмите ни?? Защо да гневим и собствените си народи- американци,англичани,французи и пр.,които са закърмени с твърдението че произлизат от германи,
като съобщим че сме харчили парите им,за да разкриваме исторически истини принизяващи германите?? Защо???
цитирай
20. allvin - Хах! ... добре!
21.05.2016 15:52
В интерес на истината и аз през последните няколко месеца се замислях да направя един подобен ,,бушониращ" постинг, но ти ме изпревари, и не само ме изпревари, ами и ,,удряш" силно и на места даже много силно, докато аз щях само да ги перна по ,,перчема"(може би!) ... хах... Между впрочем,научих(или не съм обърнал внимание досега), на два исторически факта, а именно, че Империята на Карл Велики е по-стара от Аспарухова България; и че германците са споменати стотици (!) години преди прабългарите; и за тази историческа информация благодаря!
цитирай
21. ssdimitar - /цитат wonder "В този смисъл ...
21.05.2016 16:27
/цитат wonder "В този смисъл сянката на всякое "националистично" видение е вид недогледица."

Това е вярно.Там е работата, че ние точно по националност гледаме, затова и по националност ни отговарят.
Ганьо се провикнал "булгар, булгар" не се определил по друг начин, а точно по националност.
И от Ганьово време до днес пак сме така -мислим си, че някой ни е длъжен.Все пак виждам, че се оправяме.
цитирай
22. freeoldmen - Типичен плач на фрустриран индивид,
21.05.2016 16:50
люшкащ се между все повече избледняващата героична традиция на
любимата му Германия и битието си на обикновен мелез, недолюбван ни от
"свои", ни от хората, между които е отраснал и им е ял хляба.

Кого мразиш бе, байо?

Що не насочиш омразата си към тези, които докараха Германия до състояние,
вчера една германка да твърди, че Германия вече не е човек да е с руса коса и сини очи, ами забрадки и смугли субекти?
И любимите ти арийци й рукоплескат...

Зарежи ни нас, българите.
Ние сме никой в съвременното общество.
И затова е това залитане по фантастични теории за бившо величие.

Но си имаме достатъчно и поводи за гордост, въпреки организирата атака
срещу всичко българско.
Но това е за лично народно ползване.

А Германия е символ и основен стълб на Европа.

А е проядена и инфилтрирана отвътре от самоубийствена философия и начин на живот.
Ако рухне съвсем, губим и ние, българите. Теб не те включвам в "ние".

Как да я спасим нея?
Това е въпросът сега, не идиотски сравнения от миналото.
Щото да не стане, след време, и Германия да е в същото положение на България в момента, и никой да не я бръсне за миналите й достижения?

цитирай
23. oranjevia - Имаш късмет, Тигре - турското на...
21.05.2016 16:50
Имаш късмет,Тигре - турското нашествие не започва от Испания ,както 5 века по-рано с арабите.За победата при Виена има и обективни обстоятелства и едно от най-важните е разтеглянето на снабдителните и тиловите линии на османците поради бързото нашествие и експанзия.Това е максималната възможно разширение на Османската империя при тези условия и без да се закрепват културно,религиозно и икономически на завзетата територия.За подобно нещо на Рим са му трябвали поне 300 години завоевания и обмислена икономическа и културна стратегия за експанзия.
Впрочем в Испания през 711 година 1700 араба разбиват вестготите на Родерик-срам и позор!И въобще арабите в Испания никога не са имали повече от 15 -20000 човека армия.Така че, всеки си има своите величия и падения. Относно ДПС какво предлагаш? Мохамеданите в България са до 25-30 % от населението все пак и за разлика от Германия не са гастарбайтери.Концлагер или унтерменшен?Екскурзията се видя до какво доведе. Вие германците тогава що тогава не биете шута на наглите янки и на фондациите на Сорос - като Путин например?А онова нещо -канцлеракт - съществува или не?
Относно Калоян - кръстоносната армия с която воюва е повече от франки и онзи Мартел също е франк - те са толкова германи колкото днес румънците -българи.
цитирай
24. wonder - за allvin
21.05.2016 16:54
Напълно съм съгласна с теб, както и с цитираното от теб.
Само, че това няма връзка нито с моя коментар, нито с постинга на Тигъра.
Понякога гледните точки на хората, макар и различни, имат общ фокус.
цитирай
25. allvin - от фейса току-що
21.05.2016 19:35
Свети Кире Диването Златоусти
преди час ·

Нели Димитрова
ТАКА МИСЛИ БЪЛГАРИНА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !!!!! :@ :@ :@ ,,Водят двама българи към бесилото. Единият прошепва на другия:
- Хайде да се опитаме да избягаме...
- Луд ли си бе, по-добре да си траем, да не стане по-лошо...''
цитирай
26. germantiger - Благодаря!
21.05.2016 20:01
14. zaw12929 - Да се сипва сол в толкова дълбока ...
10:08
Заслужаваш- ти си като мой син, които не може да живее равнодушно!

...

Това е затрогващо, въпреки, че с теб имаме огромни различия по "оста" Изток - Запад
цитирай
27. getmans1 - Питам, защо трябва да се извиняваш ...
21.05.2016 20:21
Питам, защо трябва да се извиняваш заради заглавието, щом има „българи-юнаци“ съвсем нормално е да има и такива-боклуци, доброто и лошото са си от Адамово време, че и от преди това.

Преди много години, по времето на дефицита имаше едно книжле „Занимателни логически задачи“ /или нещо подобно/ та там имаше една задачка;
„Какво би се случило ако всепомитащото гюле се удари в непоклатим стълб?“

Добро и лошо, това е братко с доказан % германска кръв.

Между другото, кога ще плащаш хонорарите за дето се кьорим с тези дълги постинги?!
цитирай
28. germantiger - ...
21.05.2016 20:31
viva1122 написа:
"НЕ си харесвам постинга, ефекта е търсен и отблъскващ"
В твоя блог обичам да чета за литература, естетика, красота, велико и ... - но това не - кой е по, по-най или противопоставяне и в отговор на други на тази тема постове. Не чета нито едните, нито другите.
За мен - Човекът е важен и светът е един в цялото му многообразие и различия, но различни са интересите и управниците и хората за тях са само - маса-народ! И не само това има и много други...
Но всеки автор и постинг тук в болг.бг си има своите читатели и одобрение или неодобрение.
Ще чакам следващите ти постинги! Поздрави!



И аз в цялото ми многообразие съм и това.
цитирай
29. germantiger - ...
21.05.2016 20:34
ard написа:
Но точно тези за които ''уж'' е написан постинга, точно те няма да го прочетат.
В крайна сметка е важен резултата - а тук резултат няма да има.


Четат, четат - някои четат, поне половината казано на ангро!

Първо им пращам на лични на маса комуняги, второ някои от тях ми отговоратя

Трето ползвам си части от постингите като кратки коментари понбяйкога в техни постинги

А и други потребители ползват понякога пасажи от мои постинги в реплики

Освен това има хора, които се "люшкат" в блог.бг и към тях са насочени бол червени лакардии, нека има (и има макар и по-малко) различни лакардии.

Така-че четат и има смисъл.
цитирай
30. germantiger - ...
21.05.2016 20:36
ssdimitar написа:
Да, Тигре!Много истина има в думите ти.За всеки случай, дори и да се стори на някой по-силно казано/макар че ти предупреждаваш за това в началото/ е добре да се замислим, да обърнем внимание.Това присмехулство и голямо самочувствие, с което гледаме на живота само ни пречи.
Да, някой ще кажат, че щом е против българско /дори и лошо българско/ значи е против нас.Всъщност, ако се вгледаме и видим грешките си е по-добре за нас.


Мисля като теб, което в някаква степен се долавя в постинга въпреки хилите и ИСТИНИТЕ, които съм написал.

Растежа нагоре е равнение по най-великото без значение дали е световно или българско, всекиму според заслугите и постиженията, не според етнос или националност като предпочитание.
цитирай
31. germantiger - Чудесен твой коментар
21.05.2016 20:45
leonleonovpom2 написа:
Крайностите си приличат!
Никой не е нито за пълно отричане, нито за пълно възхваляване!
Всяко стадо си има и мърша!
Все пак, как стоят реално нещата-Санстефанска България е имала седем милиона жители, а Сърбия и Гърция -около два
През 1989 България е имала около 8 милиона, Гърция 11, а Югослявия-23/ после я разпердушиниха/

Все пак не ми е приятно от Българин да получавам подобни квалификации Критиката е сложна работа Въпреки , че за критиците в литературата казват, че са неуспели писатели Ще рече, че тези , които не могат да пишат, учат другите на това

Просто Българскиятхор да пее правилно, зависи от диригента му-диригентите му.
Когато те не си вършат както трябва работата, изпълненията са такива
За щастие, имал съм добри диригенти, но съм и наясно с тези, които не са за тази работа

Та в България с диригентство се занимават хора, чиято работа не е там!
Според мен , насочи критичните ти усилия в тази посока, оттам се размирисва рибата....


Мога да се подпиша под коментара ти защото го споделям напълно и е написан точно, премерено като форма и без излишна дума.

И все пак - прехвалването и мегавъзвеличването е при "вас" - в българските исторически постинги, макар това да е нормално за български блог.

Що иде реч до диригентите - те са жертва на своята идиотия и продажност но и на външни сили във всякакви посоки - изток, запад, юг, но и в българите има "доза" вина, както има във всеки друг народ за днешното му дередже или добруване.
цитирай
32. germantiger - ...
21.05.2016 20:50
shtaparov написа:
Разбирам добре какво си искал да кажеш Митко,но не си се изразил добре и по-скоро си се заблудил. Ти всъщност си жертва на старите червени клишета,срещу които уж се обявяваш,понеже отказваш да приемеш нещата такива,каквито са- развиващи се в динамика. Червените продажници отдавна не са Българи и не е нужно зарад Илия да хулиш Свети Илия- излишно намесваш и Москва тук. "Русофили" има и в Германия- да не мислиш,че съветските хора са спали през близо 50-те години,прекарани там? Не- не са спали а ежедневно,ако не и ежечасно са произвеждали "русофили"- знаеш как става това.

А историческата истина винаги е САМО ЕДНА- никога няма две истини. Съвременните учени твърдят,че Готите са "Германи" в пълно незачитане мнението на очевидците- от десетки различни сведения те подбират само онова,което им изнася и всичко останало игнорират. Защо ли? Много просто- Германия е богата страна,нека ласкаем народа й за да има келепирец и за нас: корупцията не е приоритет само на червените,както знаеш. Българите и техните роднини (сърби,хървати и пр.)- те пък са бедняци: защо тогава да разтръбяваме неудобната истина за тях,от която нищо няма да спечелим,а само ще загубим германските си хонорари които са пожизнени,доволно тлъсти че и твърде редовни? Защо да радваме тия нетехнологични днес народи,които доскоро бяха "комунизирани" или поробени и нямат нови технологии,с които да захранват фирмите ни?? Защо да гневим и собствените си народи- американци,англичани,французи и пр.,които са закърмени с твърдението че произлизат от германи,
като съобщим че сме харчили парите им,за да разкриваме исторически истини принизяващи германите?? Защо???


Първо борбата с червените клишета и ПРОПАГАНДА В БГ не е проведена и няма да бъде проведена, и аз съм прав да пиша срещу тях, а те сега са реанимирани. За готите ти си се заблудил или трябва да спориш не с мен, а с науката и те са германски готи в мнозинството си.

С другото съм съгласен и благодаря за добрите ти чувства друже без ирония
цитирай
33. germantiger - ...
21.05.2016 20:53
allvin написа:
В интерес на истината и аз през последните няколко месеца се замислях да направя един подобен ,,бушониращ" постинг, но ти ме изпревари, и не само ме изпревари, ами и ,,удряш" силно и на места даже много силно, докато аз щях само да ги перна по ,,перчема"(може би!) ... хах... Между впрочем,научих(или не съм обърнал внимание досега), на два исторически факта, а именно, че Империята на Карл Велики е по-стара от Аспарухова България; и че германците са споменати стотици (!) години преди прабългарите; и за тази историческа информация благодаря!


В това няма първи или втори, за мен подобни спорове са леко комични.

Преди това е имало Елада, Рим, после други - всички сме част от процесите.

Постинга ми е груб и извъ мярка в някои пунктове и за това заслужавам критика, приятелю, но ти благодаря за милите думи, жив и здрав да си :)
цитирай
34. germantiger - ...
21.05.2016 20:59
freeoldmen написа:
Типичен плач на фрустриран индивид, люшкащ се между все повече избледняващата героична традиция на
любимата му Германия и битието си на обикновен мелез, недолюбван ни от
"свои", ни от хората, между които е отраснал и им е ял хляба.

Кого мразиш бе, байо?

Що не насочиш омразата си към тези, които докараха Германия до състояние,
вчера една германка да твърди, че Германия вече не е човек да е с руса коса и сини очи, ами забрадки и смугли субекти?

Как да я спасим нея?
Това е въпросът сега, не идиотски сравнения от миналото.
Щото да не стане, след време, и Германия да е в същото положение на България в момента, и никой да не я бръсне за миналите й достижения?



Грешиш!

Плача на книгк, филми и разбира се при житейски трагедии, но там далеч от хосрките очи.

Вас ви мразя, а и лиочно ме избива на агресия когато видя по улиците някой с фланелка на че гевара или сърп и чук и не само се дразня, спирам такива хора и им правя нещо като забележка, респектирам ги.

Плача за неща които обичам, вашите руско-български идиотии ме освирепяват, прави разлика.

Откога мърша като теб се е загрижила за Европа или Германия - гледай си каПУТИН и Ердоан, който свали летящ казак, не холандец.

Очакваш или зовеш да коментирам сериозни въпроси с теб или в блога?!?!?!
Поплачи, попримоли и тогава може да се наканя!
цитирай
35. germantiger - ...
21.05.2016 21:04
oranjevia написа:
Имаш късмет,Тигре - турското нашествие не започва от Испания ,както 5 века по-рано с арабите.За победата при Виена има и обективни обстоятелства и едно от най-важните е разтеглянето на снабдителните и тиловите линии на османците поради бързото нашествие и експанзия.Това е максималната възможно разширение на Османската империя при тези условия и без да се закрепват културно,религиозно и икономически на завзетата територия.За подобно нещо на Рим са му трябвали поне 300 години завоевания и обмислена икономическа и културна стратегия за експанзия.
Впрочем в Испания през 711 година 1700 араба разбиват вестготите на Родерик-срам и позор!И въобще арабите в Испания никога не са имали повече от 15 -20000 човека армия.Така че, всеки си има своите величия и падения. Относно ДПС какво предлагаш? Мохамеданите в България са до 25-30 % от населението все пак и за разлика от Германия не са гастарбайтери.Концлагер или унтерменшен?Екскурзията се видя до какво доведе. Вие германците тогава що тогава не биете шута на наглите янки и на фондациите на Сорос - като Путин например?А онова нещо -канцлеракт - съществува или не?
Относно Калоян - кръстоносната армия с която воюва е повече от франки и онзи Мартел също е франк - те са толкова германи колкото днес румънците -българи.


Канцлеракт ?! източна фалшивка

Калоян?! КУМАНИНА по произход, както куман е Асен и Петър, че и бол кумани при Адрианопол

Разбира се, че всеки е побеждавал и губил, примерно Списаревски е катил и мъжкар, но пък български войници лягат косени от мюсюлмански сс и после в ръкопашен бой на мост в унгария - епизоди в полза или ущърб на всеки бол

С този постинг аз нищо не предлагам и не се вълнувам нито за гастарбайтери, нито за ДПС - казвам ви че много лаете, а сте кучка не куче - тва съм ви рекъл.
цитирай
36. germantiger - ...
21.05.2016 21:06
wonder написа:
Напълно съм съгласна с теб, както и с цитираното от теб.
Само, че това няма връзка нито с моя коментар, нито с постинга на Тигъра.
Понякога гледните точки на хората, макар и различни, имат общ фокус.


И без това никой НЕ коментира конретиката в постинга по "точки", съжалявам, че си отказала първоначалния ти коментар, но вероятно за да не се нахвърлят отгоре ти.
цитирай
37. germantiger - ...
21.05.2016 21:08
getmans1 написа:
Питам, защо трябва да се извиняваш заради заглавието, щом има „българи-юнаци“ съвсем нормално е да има и такива-боклуци, доброто и лошото са си от Адамово време, че и от преди това.

Преди много години, по времето на дефицита имаше едно книжле „Занимателни логически задачи“ /или нещо подобно/ та там имаше една задачка;
„Какво би се случило ако всепомитащото гюле се удари в непоклатим стълб?“

Добро и лошо, това е братко с доказан % германска кръв.

Между другото, кога ще плащаш хонорарите за дето се кьорим с тези дълги постинги?!


Прав си някак "формално", но...

А "бе" НЕ МИ Е ЧИСТОПЛЪТЕН ПОСТИНГА и има за какво да се извиня или дори го дезактивирам, но няма, зщаото искам червените келеши да го гледат било на първа, било отзад им!
цитирай
38. freeoldmen - 34. germantiger Колко си жалък, плачльо...
21.05.2016 21:32
Респектираш единствено прането на майка си, когато те праща да го прибереш.

Сега на борец срещу комунизъма ли се изживяваш, нещастник, дето няма и петдесет пфенинга у джоба, страшилище за хора, дето се опитват да имаш поне пет марки там,
та да си платиш самостоятелно Интернета...

Камшик за теб, суров макаренковски руски камшик, и ще намериш с благодарност място под
слънцето.

Там ти е спасението. Ама още не си го разбрал.
цитирай
39. germantiger - ...
21.05.2016 21:50
freeoldmen написа:
Респектираш единствено прането на майка си, когато те праща да го прибереш.

Сега на борец срещу комунизъма ли се изживяваш, нещастник, дето няма и петдесет пфенинга у джоба, страшилище за хора, дето се опитват да имаш поне пет марки там,
та да си платиш самостоятелно Интернета...

Камшик за теб, суров макаренковски руски камшик, и ще намериш с благодарност място под
слънцето.

Там ти е спасението. Ама още не си го разбрал.


От един град сме мършо

ПОМНЯ ЧЕ СЪМ ТИ ПРЕДЛАГАЛ ЛЧИНА СРЕЩА, НО ТИ КАТО СТРАХЛИВЕЦ ЗАМЪЛЧА

Сега гледам мач за купата на Германия - Байерн - Боруссиа

да се видим след мача - пиша ти на лс и да се чуем
цитирай
40. nadzambunata - Ооооох лелеееее
21.05.2016 21:56
Момче, ти явно никога няма да порастнеш...
цитирай
41. germantiger - еле, еле
21.05.2016 22:00
nadzambunata написа:
Момче, ти явно никога няма да порастнеш...


Добра вечер женско момче
цитирай
42. staler - за съжаление харииците се явяват ...
21.05.2016 22:03
за съжаление харииците се явяват тор върху която успешно избуява чифут-ционисткия старозаветен раих през последните 200 години...почти полувината от европеиските колонизатори на сев америка се с германски произход...па вземете се разходете по тая хамерика да видите какво е останало от джърманската идентичност---макдоналдсмултибезкултурна препускаща по фриуеите тълпа в безнадежден опит да достигне изобретената в холивуд американска мечтъ,докато богоизбраните тихо са прибрали риълестеита,образованието,медицината,финансите барабар с печатницата,политиката,индустрията,фабриката за митове и легенди и пр....... в еуропата --същата работа,меид ин щорошмеркел ни кръстосва с амуджи,а скоро и храни с гмолаина,разцъвтяха геи политиката,мултихалтуризма и разбира се монопола на които трябва....много са смешни тезите русия-комунизъм,когато е всеизвесно къде чифутите го пръкнаха и на чии трен го закараха в задния двор на батюшката-цар...мерцедеса е по добра кола от ладата,срешу с 500 юеснато може да противопостави само гол гъз,а китаиските ментета ще ебат мамата на планетата...в тая връзка чушкопека си остава наи великото изобретение,лютеницата--продукт на съвършенството,а ние българите и след този потоп ---с практически непроменен генен профил...
цитирай
43. getmans1 - Няма „но и ама“ а, за „червеногъзите си прав ... но аз си искам „платката“ :)))
21.05.2016 22:08
germantiger написа:
getmans1 написа:
Питам, защо трябва да се извиняваш заради заглавието, щом има „българи-юнаци“ съвсем нормално е да има и такива-боклуци, доброто и лошото са си от Адамово време, че и от преди това.

Преди много години, по времето на дефицита имаше едно книжле „Занимателни логически задачи“ /или нещо подобно/ та там имаше една задачка;
„Какво би се случило ако всепомитащото гюле се удари в непоклатим стълб?“

Добро и лошо, това е братко с доказан % германска кръв.

Между другото, кога ще плащаш хонорарите за дето се кьорим с тези дълги постинги?!


Прав си някак "формално", но...

А "бе" НЕ МИ Е ЧИСТОПЛЪТЕН ПОСТИНГА и има за какво да се извиня или дори го дезактивирам, но няма, зщаото искам червените келеши да го гледат било на първа, било отзад им!

цитирай
44. germantiger - ...
21.05.2016 22:11
staler написа:
за съжаление харииците се явяват тор върху която успешно избуява чифут-ционисткия старозаветен раих през последните 200 години...почти полувината от европеиските колонизатори на сев америка се с германски произход...па вземете се разходете по тая хамерика да видите какво е останало от джърманската идентичност---макдоналдсмултибезкултурна препускаща по фриуеите тълпа в безнадежден опит да достигне изобретената в холивуд американска мечтъ,докато богоизбраните тихо са прибрали риълестеита,образованието,медицината,финансите барабар с печатницата,политиката,индустрията,фабриката за митове и легенди и пр....... в еуропата --същата работа,меид ин щорошмеркел ни кръстосва с амуджи,а скоро и храни с гмолаина,разцъвтяха геи политиката,мултихалтуризма и разбира се монопола на които трябва....много са смешни тезите русия-комунизъм,когато е всеизвесно къде чифутите го пръкнаха и на чии трен го закараха в задния двор на батюшката-цар...мерцедеса е по добра кола от ладата,срешу с 500 юеснато може да противопостави само гол гъз,а китаиските ментета ще ебат мамата на планетата...в тая връзка чушкопека си остава наи великото изобретение,лютеницата--продукт на съвършенството,а ние българите и след този потоп ---с практически непроменен генен профил...


Разбира се, че сте с непроменен генен фонд, само още ви пари отзад след 5 века, нищо повече, дреболия
цитирай
45. sestra - Понякога болестта надделява и тогава е
21.05.2016 22:39
нужно само едно - да се говори открито. Подкрепям поста. Избуялото в последните години псевдонационалистическо съзнание сред нас е мъчително за гледане. Живеенето в митове не пречи на надъханите националисти да разправят наляво и дясно как сме били малки и незначителни и никой не се съобразявал с нас и как великите сили (без Русия, иначе тя най-велика) все ни пречели. Историята за тях е съставена от постери, не факти, а злорадото плюене по Европа, която си е нашият континент наистина е най-противно. Единственото ми съпротивление срещу този текст е, че е много разтеглен. Редактирай, човече. режи. Винаги е за добро.
цитирай
46. nikikm - ТИГЪРЧЕ,
21.05.2016 22:46
Ти си само един начетен БОКЛУК! ТОЛКОВА СИ ПРОЗРАЧЕН,ЧЕ НЕ СИ СТРУВАШ ПЛЮВНЯТА! използваш всякакви простотии,за които основата липсва,нея не я засягаш,щото не ти стиска! Светът е нула без българската история!Аннадън му,джърман аркадаш? Каква Германия и Европа,когато България е била Империя /по лорд Рънсиман,евреин?! Какво се пънеш и пенявиш?Добре ли ти плащат,щото е време да спрат.Ти стана прекален светец! Голям глупак с много знания,евентуално и малко интелигентност,с много емоция и малко истина.,канализирана помия,която тече нагоре! Че и като насереш,когато според теб се получи добра камара,ми се слагаш на лични,които,само като ми замиришат на теб,ги трия!Аз и сега не ти отговарям,за други пиша,ха-ха! И да ми отговориш,отиваш в рециклбина..директно!Не си струваш.Като някой побъркан,който с лайната си маже лика на Императора,мислейки,че го позлатява! Та,не българите са боклуци,това е нискочела топка на индоктриниран и емоционален неодивак! Предателите на всеки един народ и мразещите истината, са БО-КЛУ-ЦИ-ТЕ! Разбра ли,БО-КЛУ-К?
И не петни името на германците,те са благороден народ,а не боклуци и нямат нужда да им ставаш адвокат.
цитирай
47. shtaparov - За Куманите се заблуждаваш, че са ...
21.05.2016 22:56
За Куманите се заблуждаваш,че са чужденци а не Българи: те са разновидност на Черните Хуни (Черните Българи),а ние сме преки потомци на Белите. Атила е един от прадядовците на Кубрат (Курт-бат) и Аспарух (Аспар-рих) и безответен завоевател на Европа,включително на тогавашна Германия. От негово време сред дедите ни се разпространила думата Немци (Немщи,Немощи,Немащи), сиреч- Немощни бедняци. Не исках да го казвам но съм предизвикан,и въпреки всичко го правя без лоши чувства,а с приятелски към нашите верни съюзници,които се обединяваха чрез католицизма,докато ние се разединявахме чрез византийското православие.
цитирай
48. germantiger - ...
21.05.2016 23:06
sestra написа:
нужно само едно - да се говори открито. Подкрепям поста. Избуялото в последните години псевдонационалистическо съзнание сред нас е мъчително за гледане. Живеенето в митове не пречи на надъханите националисти да разправят наляво и дясно как сме били малки и незначителни и никой не се съобразявал с нас и как великите сили (без Русия, иначе тя най-велика) все ни пречели. Историята за тях е съставена от постери, не факти, а злорадото плюене по Европа, която си е нашият континент наистина е най-противно. Единственото ми съпротивление срещу този текст е, че е много разтеглен. Редактирай, човече. режи. Винаги е за добро.


Впрочем рязах и съкращавах по точките бол.

Вероятно в началото можех да спестя поне 1-2 абзаца, но щом иде реч за история и конкретика, НЕ може да се съкращава и реже изкорен, струва ми се.

Иначе за силата на кратката форма си абсолютно права!

За всичко друго и особено за хулите към Европа си напълно права, ще те рецитирам в това от теб:

Живеенето в митове не пречи на надъханите националисти да разправят наляво и дясно как сме били малки и незначителни и никой не се съобразявал с нас и как великите сили (без Русия, иначе тя най-велика) все ни пречели.
цитирай
49. germantiger - ...
21.05.2016 23:09
nikikm написа:
Ти си само един начетен БОКЛУК! ТОЛКОВА СИ ПРОЗРАЧЕН,ЧЕ НЕ СИ СТРУВАШ ПЛЮВНЯТА! използваш всякакви простотии,за които основата липсва,нея не я засягаш,щото не ти стиска! Светът е нула без българската история!Аннадън му,джърман аркадаш? Каква Германия и Европа,когато България е била Империя /по лорд Рънсиман,евреин?! Какво се пънеш и пенявиш?Добре ли ти плащат,щото е време да спрат.Ти стана прекален светец! Голям глупак с много знания,евентуално и малко интелигентност,с много емоция и малко истина.,канализирана помия,която тече нагоре! Че и като насереш,когато според теб се получи добра камара,ми се слагаш на лични,които,само като ми замиришат на теб,ги трия!Аз и сега не ти отговарям,за други пиша,ха-ха! И да ми отговориш,отиваш в рециклбина..директно!Не си струваш.Като някой побъркан,който с лайната си маже лика на Императора,мислейки,че го позлатява! Та,не българите са боклуци,това е нискочела топка на индоктриниран и емоционален неодивак! Предателите на всеки един народ и мразещите истината, са БО-КЛУ-ЦИ-ТЕ! Разбра ли,БО-КЛУ-К?
И не петни името на германците,те са благороден народ,а не боклуци и нямат нужда да им ставаш адвокат.


Кажи бонбонче, какво тигровото ;)

Виждаш ли, че четеш, има смисъл да ти пращам на лично мои постинги и когато реша ПАК И ПАК ЩЕ ГО ПРАВЯ!

Гледам заболялоте е - аз винаги докато мога ще бъда тук и ще ви пиша истини, винаги ще ви показвам мястото на лумпените, идиотите, шовинистите - да го правя ми доставя дори удоволствие!

Ще има още - несъмнено, още истини!
цитирай
50. germantiger - ...
21.05.2016 23:14
shtaparov написа:
За Куманите се заблуждаваш,че са чужденци а не Българи: те са разновидност на Черните Хуни (Черните Българи),а ние сме преки потомци на Белите. Атила е един от прадядовците на Кубрат (Курт-бат) и Аспарух (Аспар-рих) и безответен завоевател на Европа,включително на тогавашна Германия. От негово време сред дедите ни се разпространила думата Немци (Немщи,Немощи,Немащи), сиреч- Немощни бедняци. Не исках да го казвам но съм предизвикан,и въпреки всичко го правя без лоши чувства,а с приятелски към нашите верни съюзници,които се обединяваха чрез католицизма,докато ние се разединявахме чрез византийското православие.


Незнанието понякога те спохожда и случая е такъв ;)

Вероятно не знаеш, но Атила е герман според няколко извора, тях може да намериш в бг-наука и да попиташ специалистите.

Разбира се, ние не можем да кажем какъв е бил прозихода на Атила в действителност а да гадаем или да се "облягаме" на различни извори предполагайки в него хунски, германски, някакъв друг и разбира се, както е модерно български също макар и непочиващ на здрава основа или извор въобще.

За германците често съм те поправял и ще продължа да го правя, друже, а именно:

немци е в две версии

- неми пред Бога, зщаото в онези години богослужението е било само на латински, гръцки и "еврейски"

- немци от нямци - иска нещо да ти каже германецас, но не може (защото самия славянин не го разбирал и го нарекъл нямец, от ням)

- що иде реч за онези времена щапаров, германците са имали много повече от славяни, от българи
цитирай
51. didanov - ГЕР-МАН-ЦИ БОК-ЛУ-ЦИ
21.05.2016 23:15
ЗДРАВЕЙ, честно казано не мисля така, но нали сме на тема провокиране. Бих ти писал и минус и плюс за постинга, има истинни има и заблуди за мен,за това не гласувам, но все пак ще коментирам. Пък и доколкото те познавам за теб няма значение някакви си плюсчета...казваш, че ти е било срамно като си прочел създаденото от теб за втори път.. и на мен ми стана срамно и някакси жалко за теб, т.к. си поетична душа, която умее да цени красивото и духовното. Но в случая за пореден път се убедих, че българското в теб те омерзява и се срамуваш от него, дори и да признаваш някакви български заслуги, то ще е с половин уста и веднага след това ще го сравниш с германското за да го обезличиш. Виждам, че си събрал повечето ти коментари в един постинг, защото тези неща не ги чувам за пръв път от теб, за някои сме спорили доста настойчиво, за някои няма нужда да се коментират дори тъй като се слагат под обобщаващото и обезличаващото Вие. Знам откога се дръпна и престана да коментираш, просто се чудих кога ще експлоадираш с пълна сила.. човек може да подтиска много неща, но в края на краищата показва своята естествена природа..а твоята е определено да ШИБАШ...с ДУМИ! Правилно Леон ти подсказа, че тази своя дарба насочена в нужната насока би вършила чудеса - ето показваш ни едно друго лице на ВСВ и другата германската гледна точка, германска поезия и личности за които едва ли прочетем някъде другаде - това твое собствено СЪЗДАНИЕ според мен е доста по-ценно от написаното по-горе...и последно кой народ не иска да е велик?кой човек не се стреми към величието?кой не иска да бъде първи?това е естествено общочовешко чувтсяо. Все пак животът не е съзстезание кой е по по най, т.к всеки един живот и народ е уникален и по този начин велик сам по себе си...само критериите за величие са различни
цитирай
52. nbrakalova - Постинг-тест!
21.05.2016 23:20
Критичното обсъждане все още не означава отрицателно отношение. Напротив! Чувството за критичност показва по-скоро висок стандарт, нарушено ниво на справедливост, разочарование в очаквания...

Чудя се на недоглеждането и избирателността при четенето, оттам и некоректно задавани въпроси, като "Кого мразиш бе, байо?" (22. freeoldmen), вместо КАКВО мразиш…!" И пропуснатият още в увода отговор, обезсмислящ въпроса:
НЕ МРАЗЯ ВАС – МРАЗЯ ВАШАТА ЛЪЖА, МЕРЗОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО ВИ
НЕСЪВЪРШЕНСТВО, НЕДОПРАВЕНОСТ, НЕЧИТАВОСТ - ТОВА АЗ МРАЗЯ (…)

Безспорно и "човекът е важен, и светът е един" (viva1122), но именно от избора на човека зависи този един свят. А човешкият избор зависи от гледната му точка, от онова, което оформя мислите и критериите му, мотивира действията и претенциите му в устройването на този свят. Манталитетът обаче (чипът!) на отделния човек се променя най-трудно, ако изобщо се промени. А само съвкупността от промените личности могат да променят и света… Старите лаври не са достатъчни.

Ard се безпокои, че изразеното възмущение в постигна няма да има резултат.
Резултат винаги има. Най-малкото – реакцията към онова, което най-вече гневи автора (със сигурност не само него); към фактите; към изискванията; към очакванията... Думите понякога могат ДА НЕ СА премерени, или пък ДА СА ТОЧНО премерени, но освен възмущение зад тях се крие и информация, и чувство… Поздравления за виждащите дотук 14. zaw12929, 18. ssdimitar, 20. allvin, 27. getmans1, 45. sestra

17. wonder – повдига въпроса, че я "Няма българщина". А що е българщина – днес?! Като същност, не само като проблем. Ами Националната карма! Като широко понятие кармата е нещо много удобно, защото освобождава от отговорността на личния избор. Лесно е да се скръстят ръце пред предопределеното и да се отхвърли последица/следствие заради отговорността спрямо действието.

С всичкото си основание, назидателният тон на нарушения национално-патриотичен комфорт не помага и няма да помогне на днешния българин. Докато не дойде смирението (реалната преценка!) няма да има и възход.
цитирай
53. shtaparov - Нека не забравяме- хората, които ...
21.05.2016 23:50
Нека не забравяме- хората,които смятаха че за тях е отворен света не се наричаха Немци (Немщи,Немащи) или Немици (Немити,Неумити),а Българи. Атила бе от рода Дуло (рода на Дионис)- пише си го в Именника на нашите князе,датата му съвпада че и името. Как и защо съвпада името,че и годината- това ще обясня в някоя друга статия. Съвпадението бе напълно неочаквано дори за мен- не вярвах,че Атила и Авитохол наистина са едно и също,но се наложи да повярвам. Нашите тогавашни владетели били руси и синеоки разбира се- Атила бил харесван от римлянките мъж,чиято народност е добре спомената от очевидците. Той е Царски Скит,понеже е Хун,Кубрат също е Царски Скит защото е Хун (Хион,Пеон),а Пеоните (Пиените) са Българите на Дионис.
цитирай
54. germantiger - ...
22.05.2016 00:32
didanov написа:
ЗДРАВЕЙ, честно казано не мисля така, но нали сме на тема провокиране. Бих ти писал и минус и плюс за постинга, има истинни има и заблуди за мен,за това не гласувам, но все пак ще коментирам. Пък и доколкото те познавам за теб няма значение някакви си плюсчета...казваш, че ти е било срамно като си прочел създаденото от теб за втори път.. и на мен ми стана срамно и някакси жалко за теб, т.к. си поетична душа, която умее да цени красивото и духовното. Но в случая за пореден път се убедих, че българското в теб те омерзява и се срамуваш от него, дори и да признаваш някакви български заслуги, то ще е с половин уста и веднага след това ще го сравниш с германското за да го обезличиш. Виждам, че си събрал повечето ти коментари в един постинг, защото тези неща не ги чувам за пръв път от теб, за някои сме спорили доста настойчиво, за някои няма нужда да се коментират дори тъй като се слагат под обобщаващото и обезличаващото Вие. Знам откога се дръпна и престана да коментираш, просто се чудих кога ще експлоадираш с пълна сила.. човек може да подтиска много неща, но в края на краищата показва своята естествена природа..а твоята е определено да ШИБАШ...с ДУМИ! Правилно Леон ти подсказа, че тази своя дарба насочена в нужната насока би вършила чудеса - ето показваш ни едно друго лице на ВСВ и другата германската гледна точка, германска поезия и личности за които едва ли прочетем някъде другаде - това твое собствено СЪЗДАНИЕ според мен е доста по-ценно от написаното по-горе...и последно кой народ не иска да е велик?кой човек не се стреми към величието?кой не иска да бъде първи?това е естествено общочовешко чувтсяо. Все пак животът не е съзстезание кой е по по най, т.к всеки един живот и народ е уникален и по този начин велик сам по себе си...само критериите за величие са различни


Благодаря за добронамерения и изпълнен с няколко положителни оценки твой коментар за мен!

Не съм поетична душа, а търсещ два аспекта, два идеала, два стремежа - СИЛА И КРАСОТА

Силата намирам във войната и там въобще не съм поетичен, красотата намирам в литературата и жената и там вероятно съм. Познанието, опита ми и претенцията ми са да "разбирам' от война, що иде реч до красивото в литературата - там не съм познавач а само сързерцател и минавам през него.

В блога ми малко повече застъпвам красивото, литературното, зщаото мисля, че така трябва, докато в мен акцента е във войната повече.

Не се срамувам и не се омерзявам от българското - аз не изпитвам слабости в моя вътрешен мир в смисъл на срам или страх в духа ми като "свят на идеи" - там изпитвам любов, обожествяване, омраза, гняв, но не срам и страх поне спрямо същността ми и личността ми не.

Разбира се, че всеки народ и маса хора искат да са велики - но това е път процес, докато при вас част от българите в блог.бг няма такъв път - вие сте хоп в края на пътя с лъжата че сте на върха без да сте минали пътя към този връх и при положение че сте на някой хълм, който вие тръбите, че е еврест без въобще да е - това е разликата.

При вас няма искане или търсене - то вече при вас е категорично заявление, а това е пропаст разлика!
цитирай
55. germantiger - ...
22.05.2016 00:42
shtaparov написа:
Нека не забравяме- хората,които смятаха че за тях е отворен света не се наричаха Немци (Немщи,Немащи) или Немици (Немити,Неумити),а Българи. Атила бе от рода Дуло (рода на Дионис)- пише си го в Именника на нашите князе,датата му съвпада че и името. Как и защо съвпада името,че и годината- това ще обясня в някоя друга статия. Съвпадението бе напълно неочаквано дори за мен- не вярвах,че Атила и Авитохол наистина са едно и също,но се наложи да повярвам. Нашите тогавашни владетели били руси и синеоки разбира се- Атила бил харесван от римлянките мъж,чиято народност е добре спомената от очевидците. Той е Царски Скит,понеже е Хун,Кубрат също е Царски Скит защото е Хун (Хион,Пеон),а Пеоните (Пиените) са Българите на Дионис.


Не щапаров и разбира се не съвпада :)

Дуло няма "родова връзка" с Дионис и няам как да има когато иде реч за бог и род хилядолетия след мита. Реалност и митология, елинско, хунско, тракийско през векове...

Немците са се миели повече от мърсния и крадлив народ - а МЪРСНИЯ И КРАДЛИВ народ е българския както е описан в извор "черно на бяло" - трябва отново да попрочетеш изворите вместо да ти ги припомням друже :) Разбира се, византийците са пислаи така за българите, като аз съм почти убеден, че българския народ едва ли е бил мръсен и крадлив, поредна изворова грешка с каквито е изпълнена историята.

Българите никога не са били руси и синеоки като преобладавщаи черти, а кои са били такива чудесно знаем.
цитирай
56. germantiger - ПРОНИЗВАЩО ТОЧНО и според мен
22.05.2016 00:49
nbrakalova написа:
Критичното обсъждане все още не означава отрицателно отношение. Напротив! Чувството за критичност показва по-скоро висок стандарт, нарушено ниво на справедливост, разочарование в очаквания...

Чудя се на недоглеждането и избирателността при четенето, оттам и некоректно задавани въпроси, като "Кого мразиш бе, байо?" (22. freeoldmen), вместо КАКВО мразиш…!" И пропуснатият още в увода отговор, обезсмислящ въпроса:
НЕ МРАЗЯ ВАС – МРАЗЯ ВАШАТА ЛЪЖА, МЕРЗОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО ВИ
НЕСЪВЪРШЕНСТВО, НЕДОПРАВЕНОСТ, НЕЧИТАВОСТ - ТОВА АЗ МРАЗЯ (…)

Безспорно и "човекът е важен, и светът е един" (viva1122), но именно от избора на човека зависи този един свят. А човешкият избор зависи от гледната му точка, от онова, което оформя мислите и критериите му, мотивира действията и претенциите му в устройването на този свят. Манталитетът обаче (чипът!) на отделния човек се променя най-трудно, ако изобщо се промени. А само съвкупността от промените личности могат да променят и света… Старите лаври не са достатъчни.

Ard се безпокои, че изразеното възмущение в постигна няма да има резултат.
Резултат винаги има. Най-малкото – реакцията към онова, което най-вече гневи автора (със сигурност не само него); към фактите; към изискванията; към очакванията... Думите понякога могат ДА НЕ СА премерени, или пък ДА СА ТОЧНО премерени, но освен възмущение зад тях се крие и информация, и чувство… Поздравления за виждащите дотук 14. zaw12929, 18. ssdimitar, 20. allvin, 27. getmans1, 45. sestra

17. wonder – повдига въпроса, че я "Няма българщина". А що е българщина – днес?! Като същност, не само като проблем. Ами Националната карма! Като широко понятие кармата е нещо много удобно, защото освобождава от отговорността на личния избор. Лесно е да се скръстят ръце пред предопределеното и да се отхвърли последица/следствие заради отговорността спрямо действието.

С всичкото си основание, назидателният тон на нарушения национално-патриотичен комфорт не помага и няма да помогне на днешния българин. Докато не дойде смирението (реалната преценка!) няма да има и възход.

цитирай
57. germantiger - и ЕКСТРАКТА, който ме е разбрал
22.05.2016 00:53
ОТНОВО ЦИТИРАМ НАДЕЖДА в още по-синтезиран "вид":

Чувството за критичност показва по-скоро висок стандарт, нарушено ниво на справедливост, разочарование в очаквания...

Чудя се на недоглеждането и избирателността при четенето, оттам и некоректно задавани въпроси, като "Кого мразиш бе, байо?" (22. freeoldmen), вместо КАКВО мразиш…!" И пропуснатият още в увода отговор, обезсмислящ въпроса:
НЕ МРАЗЯ ВАС – МРАЗЯ ВАШАТА ЛЪЖА, МЕРЗОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО ВИ
НЕСЪВЪРШЕНСТВО, НЕДОПРАВЕНОСТ, НЕЧИТАВОСТ - ТОВА АЗ МРАЗЯ (…)

Безспорно и "човекът е важен, и светът е един" (viva1122), но именно от избора на човека зависи този един свят. А човешкият избор зависи от гледната му точка, от онова, което оформя мислите и критериите му, мотивира действията и претенциите му в устройването на този свят. Манталитетът обаче (чипът!) на отделния човек се променя най-трудно, ако изобщо се промени.

Ard се безпокои, че изразеното възмущение в постигна няма да има резултат.
Резултат винаги има. Най-малкото – реакцията към онова, което най-вече гневи автора (със сигурност не само него); към фактите; към изискванията; към очакванията... Думите понякога могат ДА НЕ СА премерени, или пък ДА СА ТОЧНО премерени, но освен възмущение зад тях се крие и информация, и чувство…
цитирай
58. didanov - търсиш два идеала
22.05.2016 11:30
Красота и сила...силата на красотата и/или красотата на силата? Първото според мен е друга дума за любовта, второто за омразата като проекция,които също са преплетени като ДНК вериги и едната не може без другата. Силно да любя и мразя казва Ботев, за него няма средно положение...Величието наистина е процес който обаче протича и ретроградно..представи си , че си изкачил Мусала и слизаш доволен надолу по склона..от време на време се обръщаш и поглеждаш върха и си мислиш ето аз бях там, изкачих най-високия връх! След време това чувство на задоволство се свързва с изживяното ,когато си вече на върха и гледаш невероятната картина на света под нозете ти, ти чувстваш Величието на момента и пътят дотук и положените усилия нямат вече значение..подобно е и с българският народ, който от доста време е слязъл от върха(на Величието)и само спомена, че" света е бил в краката му" поддържа надеждата за по-добро бъдеще.
цитирай
59. mikolaj - Ницше
22.05.2016 12:43
Провокираш ни като Ницше, Тайгъре... Караш ни да мислим и се аргументираме. Но сам знаеш, че повечето са тук, само за да изливат емоциите си, и нищо повече. Тук диалог няма да намериш.

Аз не вярвам във Вечната нация- нациите са временни, затова и не искам да споделям митове като описаните по-горе. Важно е какво съм направил аз за света. Но все пак е важно човек да познава корените си, защото това е част от нашата идентичност, от самата ни личност. За мен това е патриотизмът- любовта към дома, към родната земя. За съжаление днешният патриотизъм отива в съвсем друга посока, за което също си има причини...

От написаното не съм съгласен за Франкската империя, защото тя съчетава немски и галски елементи... Не мога да характеризирам това добре, защото не съм чел много за франките... Но ми се струва, че днешна Франция е нещо съвсем различно...

Може би най-старата държава, запазила името си в Европа, е Армения, или пък Грузия (Сакартвело)? Може ли някой да го обясни по-добре?
цитирай
60. troia - Като
22.05.2016 18:37
четох постинга и коментарите под него се сетих за някои паметни послания. Цитирам:

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..."
Паисий (1762)

и също..

.."Нека наш брат знае, че бог е велик
и че той разбира българский язик,
че е срам за всякой, който се отрича
от своя си рода и при гърци тича
и своето име и божия дар
зафърля безумно като един твар.

Горко вам, безумни, овци заблудени,
със гръцка отрова, що сте напоени,
дето се срамите от вашия брат
и търсите пища в гръцкия разврат,
и ругайте грешно бакини си кости,
и нашите нрави, че те били прости!

Та не вашто племе срам нанася вам,
о, безумни люде, а вий сте му срам!

Четете да знайте, що в стари години
по тез земи славни вършили деди ни,
как със много кралства имали са бран
и била велика българската държава;
как свети Борис се покръстил в Преслава,
как е цар Асен тук храмове градил
и дарове пращал; кой бе Самуил,
дето си изгуби душата във ада,
покори Дурацо и влезе в Елада;
четете и знайте кой бе цар Шишман

от "Епопея на забравените"на Иван Вазов

Хубава вечер, Германтигър!
цитирай
61. germantiger - ...
22.05.2016 22:43
didanov написа:
Красота и сила...силата на красотата и/или красотата на силата? Първото според мен е друга дума за любовта, второто за омразата като проекция,които също са преплетени като ДНК вериги и едната не може без другата. Силно да любя и мразя казва Ботев, за него няма средно положение...Величието наистина е процес който обаче протича и ретроградно..представи си , че си изкачил Мусала и слизаш доволен надолу по склона..от време на време се обръщаш и поглеждаш върха и си мислиш ето аз бях там, изкачих най-високия връх! След време това чувство на задоволство се свързва с изживяното ,когато си вече на върха и гледаш невероятната картина на света под нозете ти, ти чувстваш Величието на момента и пътят дотук и положените усилия нямат вече значение..подобно е и с българският народ, който от доста време е слязъл от върха(на Величието)и само спомена, че" света е бил в краката му" поддържа надеждата за по-добро бъдеще.


И ти си поетична душа - хубаво си го написал, хареса ми и не добавям нищо и не е нужно - добре казано/написано, като в разказ!

Ще отбележа само за финала - българския народ, като всеки друг не се вълнува особено от исотрия, бъдеще итн а от насъщния, винетката, почивката, новия смарт итн - вероятно винаги е било така с народите и масите.

Вече за част от блоговатра аудитория които пишем тук може и да си прав.
цитирай
62. germantiger - ...
22.05.2016 22:48
mikolaj написа:
Провокираш ни като Ницше, Тайгъре... Караш ни да мислим и се аргументираме. Но сам знаеш, че повечето са тук, само за да изливат емоциите си, и нищо повече. Тук диалог няма да намериш.

Аз не вярвам във Вечната нация- нациите са временни, затова и не искам да споделям митове като описаните по-горе. Важно е какво съм направил аз за света. Но все пак е важно човек да познава корените си, защото това е част от нашата идентичност, от самата ни личност. За мен това е патриотизмът- любовта към дома, към родната земя. За съжаление днешният патриотизъм отива в съвсем друга посока, за което също си има причини...

От написаното не съм съгласен за Франкската империя, защото тя съчетава немски и галски елементи... Не мога да характеризирам това добре, защото не съм чел много за франките... Но ми се струва, че днешна Франция е нещо съвсем различно...

Може би най-старата държава, запазила името си в Европа, е Армения, или пък Грузия (Сакартвело)? Може ли някой да го обясни по-добре?


Благодаря ти за разумния и добронамерен коментар.

Идеята ми беше да уязвя и вербално нараня немалко самозабравили се блогъри, не толкова някой да мисли, но при теб като интелигентен мъж си се замислил!

Съгласен съм с теб за нациите на 99%, аз също съм убеден, че не са вечни за добро или за лошо.

Франкската импоерия е по-хомогенна от България

тук има българи, славяни и бол други - на балканите има повече различни елементи отколкото при Франкската империя

още нещо - пишеш, че днес Франция не е онази Франкия, и днес България не е онази България
цитирай
63. germantiger - ...
22.05.2016 22:51
troia написа:
четох постинга и коментарите под него се сетих за някои паметни послания. Цитирам:

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..."
Паисий (1762)

и също..

.."Нека наш брат знае, че бог е велик
и че той разбира българский язик,
че е срам за всякой, който се отрича
от своя си рода и при гърци тича
и своето име и божия дар
зафърля безумно като един твар.

Горко вам, безумни, овци заблудени,
със гръцка отрова, що сте напоени,
дето се срамите от вашия брат
и търсите пища в гръцкия разврат,
и ругайте грешно бакини си кости,
и нашите нрави, че те били прости!

Та не вашто племе срам нанася вам,
о, безумни люде, а вий сте му срам!

Четете да знайте, що в стари години
по тез земи славни вършили деди ни,
как със много кралства имали са бран
и била велика българската държава;
как свети Борис се покръстил в Преслава,
как е цар Асен тук храмове градил
и дарове пращал; кой бе Самуил,
дето си изгуби душата във ада,
покори Дурацо и влезе в Елада;
четете и знайте кой бе цар Шишман

от "Епопея на забравените"на Иван Вазов

Хубава вечер, Германтигър!


СИЛНИ ЦИТАТИ, НО НЕ НА МЯСТО!

Днес огромна част от блогърите в блог.бг нямат нужда от самочувствие за българското, точно обратното

ВСИЧКО Е БЪЛГАРСКО

БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ВЕЛИКИ, НАЙ-УМНИ, НАЙ-КРАСИВИ

БЪЛГАРИТЕ СА ВЪРХА НА СВЕТА - БИЛИ СА И ЩЕ БЪДАТ, ВСЕКИ ИМ Е ДЛЪЖЕН

БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ВОЙНИЦИ, НАЙ-ПЪРВИ, НАЙ-

И разбира се, това е лъжа и неистина, но кой го е еня за това

Така-че Троя, днес призива не трябва да е поради что се срамиш българино в блог.бг, а поради что си се надул като балон
цитирай
64. germantiger - ...
22.05.2016 22:53
Огледай се Троя в блог.бг и интернет пространството

Ще видиш ПОЧТИ НИКАКВА КРИТИКА КЪМ БЪЛГАРИНА

Ще прочетеш само КОЛКО ВЕЛИК, ПЪРВИ И НАЙ-ВЕЛИК Е БЪЛГАРИНА

Това обаче е исторически нон-сенс или просто долна лъжа

Погледни блог.бг и виж как първата буква, първия човек и Бог са българи
цитирай
65. get - - Приятелю - ще бъдеш ли така добър да ни преведеш и обясниш вложената ИДЕЯ в текста на ...
24.05.2016 11:59
germantiger написа:
Огледай се Троя в блог.бг и интернет пространството

Ще видиш ПОЧТИ НИКАКВА КРИТИКА КЪМ БЪЛГАРИНА

Ще прочетеш само КОЛКО ВЕЛИК, ПЪРВИ И НАЙ-ВЕЛИК Е БЪЛГАРИНА

Това обаче е исторически нон-сенс или просто долна лъжа

Погледни блог.бг и виж как първата буква, първия човек и Бог са българи


... Lied der Deutschen?

"Deutschland, Deutschland uber alles,
uber alles in der Welt,
wenn es stets zu Schutz und Trutze
bruderlich zusammenhalt.
Von der Maas bis an die Memel,
von der Etsch bis an den Belt,Deutschland,
Deutschland uber alles,
uber alles in der Welt! ... "

- Да питам най-вече ... откога МЕМЕЛ попада в ИЗКОННО НАСЕЛЕНИ ОТ ТЕУТОНИ земи ... ?
- Да питам още - КЪМ КОИ "монаси" РИЦАРИ - свети Бернар от Клерво, на Събора в Труа(1128 г.(!!!), е отправил ПОСЛАНИЕТО СИ?
- А ако някой от тях изповядва Мойсеевата вяра оставете го - сКЛавините предайте на огън и меч?!
Знаеш ли за КАКВИ СЪБИТИЯ СЕ ОТНАСЯ ТОВА - Историко громящ българската НАДУТОСТ и ШОВИНИЗЪМ??
Трето:
- А относно "германският" крал на ХУНгария Сигизмунд I, преди битката с "турците" през 1359 год. ПЪРВО РАЗБИВА хърватско-босненската армия ... като БОСНЕНЦИ ТОГАВА ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ВЪЗПРИЕЛИ ИСЛЯМА ... А вече след това бяга ГЕРОЙСКИ от ОСМАНЦИТЕ наследници на тези ... които век по-рано са заявили категорично кредото довело ги до ПРИЕМАНЕ НА ИСЛЯМА, изразяващо се във фразата - По добре ЧАЛМА отколкото ПАПСКА ТИАРА - За това чел ли си НЯКЪДЕ? А знаеш ли, защо КОНСТАНТИНОПОЛСКИТЕ КОНФОРМИСТИ са стигнали до една такава ДРАСТИЧНА ПОЛИТИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ - Май не си го чел ... защото в УНИФИЦИРАНИТЕ ЧИТАНКИ по ПОЛИТ-КОРЕКТНА ИСТОРИЯ (за която са написали достатъчно ГЛУПОСТИ и за ИЗМИСЛЕНИЯТ и създаден с ПАРИТЕ НА "ЛИХВАРИТЕ" Трети германски райх) ... Няма как да го прочетеш?!

- До тук ПОСТАВИХ САМО ВЪПРОСИТЕ СИ - Ако по този "Конспект" ЗАДЪЛБОЧИЩ ЗНАНИЯТА СИ - Нямаше да напишеш такава купчина от ксенофобско-ШОВИНИСТИЧНИ ЩУРОТИИ??!

- С уважение ... и молба ЧЕТИ, преди да пишеш!
цитирай
66. germantiger - ...
24.05.2016 12:05
Земите на Мемел/Клайпеда са в германски векове преди византисйките и чужди земи да станат български и да се превърнат в късна и дошляшка България.

Сигизмунд няма проблем да се бие с босненци и хървати, те не са германци, те не са австрийци, те не са дори унгарци, както те нямат проблем да се бият срещу него.

Вероятно Сигизмунд е бил пример за дезертьора Бенковски векове след него, с тази разлика, че Сигизмунд не бяга бранейки земи нз своите народи, а Бенковски бяга изоставяйки на запаление своите български.
цитирай
67. planinitenabulgaria - Поздравления за постинга, немско тигърче!
24.05.2016 21:56
На фона на всеобщата приматизация на нацията ни, която се води от 1944 г. до сега, такъв постинг трябваше да се появи. Той е размислящ и отрезвяващ, но ще бъде разбран и оценен от малък кръг хора. Веднага цитирам една дама, според мен написала най-смисления коментар към него, СЕСТРА. Като контрапункт към темата на постинга прилагам един коментар на хибриден войник на Путин срещу страната ни:
„Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди.”
Настоящит постинг е провокиран от такива хора. Поздрадвления за труда, който си положил.
Този постинг според мен трябва да се преработи в статия и да се пусне още веднаж, като оригиналът му се запази. Много обидните думи могат да се посмекчат, някои коментарии, между които и един на хибридин офицер на Путин със специализация нетов приматизатор трябва да се изтрият.
Аз си идвам от Сърбия, където бях на конкурс за пианисти в гр. Вране. Имах доста срещи и разговори, посетих района там до гр. Прешево. Сега, връщайки се към това пътуване се убеждавам, че си прав в това, което си написал. Добре е, че все още у нас се намират хора, които мислят и могат нещо да кажат. Защото повечето го удариха на магии и вълшебни заклинания, без визия да се откажат от тях...

цитирай
68. germantiger - ...
25.05.2016 10:32
Същия този капутИНовски "боец" съм го канил поне два пъти на лична среща и двата пъти се смълча, скри и не посмя.

Горд съм, че дядо ми е въргалял съветско месо - иначе казано свалил/убил е няколко съветски ушанки.

Аз също желаех да има екзекутирани комунисти в бг след 1989, желая го и сега
цитирай
69. planinitenabulgaria - Прегледах втори път постинга и се убедих, че е стойностен.
06.06.2016 22:52
Това е и причината да разбръмчиш хибридните офицери и войници на Путин като попикани оси. Липсват обаче двама от най-висшите изкоментирващи се - единият разработен в Центъра за агент-провокатор и вторият - хем нахален, хем тъп, хем с претенции, сравнява се с Георги Марков...
Пиши, излагай личните си мнения, керванът си върви. Истината е обаче, че водената от Путин хибридна война срещу нас много ни пречи. Чехия, Полша, Балтийските държави, те скъсаха с комуниизма и много дръпнаха напред. При нас се установи някаква форма на скрита олигархия, която някога наричахме мафия, днес задкулисие и заради нея може и да ни изгонят от ЕС. Това ще е краят ни...
Демокрацията има обаче едно предимство - свободата да изразяваш мнението си веднага осветява агентите на чуждите страни у нас. Тяхната цел е да направят коментар, чрез който с лъжи да обясняват истини. Това съвсем не се прави случайно.
Ако имаш колебание за постинга си, аз го намирам за добър и още веднаж те поздравявам за него.
цитирай
70. kass - germantiger
10.06.2016 10:59
Притежаваш български дух, него виждам защото не познавам немския. Както е казал поета "силно да любя и мразя" изпадаш в крайности. Величието не винаги се измерва с материални достижения - мерцедеси, компютри, самолети... Практически през ВСВ война Хитлер е хвърлял много пари за изобретения, но не за да обогати света, а за да върви срещу него... Войната и смъртта винаги са давали голям тласък на науката :)... Защо ти разказвам тези неща? Казвам ти ги защото и най-великия народ и най-малкия имат с какво да се гордеят и от какво да се срамуват и всеки ще види това, което иска. Аз съм горда, че сме спасили евреите си, в крайна сметка се оказва, че понякога знаем как е правилно да постъпим. Но този постинг, освен че ще те разтовари емоционално всъщност ще има обратен ефект. Русофилството и русофобството се захранват едно друго с енергия. Като в онази игра, в която два отбора дърпат въже от двата му края. Не бива да се говори срещу душата на народа, а само срещу конкретните действия, в конкретните ситуации, защото обиденият се чувства длъжен да се защити и да пази достойнството си. Българите винаги са получавали критика от запада (заслужена) и винаги ласки от Русия, чисто емоционално е обвързан с някакъв, едва ли не, събрат по страдание, а това примесено с ниско самочувствие и бедност води до бягство в един измислен и нереален свят...
Поздрави!
цитирай
71. germantiger - ...
10.06.2016 21:30
Напълно съм съгласен с финала на коментара ти - според мен, много точно и ясно си го написала - поздравления!

Несъгласието ми:

- трябва да се пише за всичко, про и контра всичко, без забранени теми в дълбочина, човек трябва да гледа и дълбае в себе си и всичко

- не е трагично че има фоби и фили, това е нормално, не е драма - драма е когато последствията в политика и история са трагични следствие на тях

- Хитлер не е вървял срещу света, тук грешиш, зщаото просто нямам как един народ или лидер да върви света, най-малкото зщаото света не е единен и е несериозно да генерализираш

- разбира се, че всеки народ има с какво да се гордее и от какво да се срамува, аз пиша за българските лъжи като фалшива гордост обаче, там е разликата

- естествено, че величието не се измерва на първо място в материя - след 100 години никой няма да помни борда на директорите на Мерцедес, но се надява,м още да помнят 5, 7 и 9 на Беетовен например

- преди Ботев силно са любили и мразили епохи, векове, хилядолетия по-велики от него, Ботев като поезия ми харесва и импонира

ЕМОЦИОНАЛНОСТТА И ТЕМПЕРАМЕНТА, НЕ СА ДУХ, не ги бъркай :)

Благодаря ти, за коментара, аз имам заслужен респект към твоя ум, а трова рядко питая към ума на жената (не е сексистко, просто рядко попадам на жени с изключителен интелект, струва ми се, че ти си сред тях)
цитирай
72. anonimen65 - eh
14.09.2016 15:39
zashto tova hulene darvone se izpravia a se chupi schupeno ne e darvo da dava sianka a da gnieo e da se raboti nad negoto otarvavane ot nego e izkorebiavane ili zaglushavane pishelo koi kradliv ami ako v badeshte niakoi chete vashite pisania pak balgarite sa nai gadnite nekadarni podli gladni izpolzvachi i kradtsi e....5 veka ispantsite ne e taka za balgarite e taka ok sme novi v evropa ama shto li horata prejiviali robstvoto si imaha balgarska godina,koiato v moite detski godini beshe dostignala do 7750 imali sa si i razlichno nazvanie na mesetsite i osvobojdenieto ni zatri po tsialostno ot turskoto robstvo s nalaganeto na evropeiskia kalendar i letobroene imperia sazdadena ot lichnosti rodeni po nashite zemi tova ne idva li da podskaje che kakto bibliata kazva che sme bratia i sestris edno nachalo smesilo se s drugite rasi i vouvashti pomejdu si za vlast i marzelivo,no oholno sashtestvuvane sam razbrala che tamnite sa plod na krastoska ot chernite i belite ,pohotliva ili planirana,no e sashtestvuvala vinagi se e haresvalo i e minalo prez bogotvorenieto do jelanieto za pritejavane i porugavane kakto e v dneshno vreme. za neshtastieto si germanetsa si e vinoven sam , s misalta si za velichie , nadarenost koeto si e istina i s poslovichnata si distsiplina i trudolubie. svetovnite hitriagi se vazpolzvat ot tezi dadenosti-parvo pomagat da natvoriat neshta za tiah a posle gi pogadelichkat po samochuvstvieto i gi tikvat vav voina da se biiat i mrat za velikite idei na otkachalkite svetovni lideri kato za otriazak ot svoia jivot se prevrashtat ot dobri sashtestva na ubiitsi v imeto na ideala za nov svetoven red i braneiki dom rodina semeistvo narod gineiki po chujdi zemi nedolubvani svetovnite lideri sa reshili vaprosa s ikonomicheki i etnicheski podhodi za melezite se znae hliab i veselba bez trud gmo hrani za palen stomah i muzika i filmi tova e vsichko koeto mu triabva za da izbiva beli.
цитирай
73. breeze - Това общество се нуждае от хора като теб.
01.11.2016 11:15
За съжаление си единствен.
Но десетина биха променили нещата.
цитирай
74. solinvictus - Първата държава след Рим запазила ...
13.12.2016 08:14
Първата държава след Рим запазила държавността и името си до днес е Франция на германските франки – Франкската държава и империя с поставен фундамент 481-486г., докато дунавска България е положена като основа 680-681г.
Кой е първи бугарино: 481г. с франките или 681г. с прото- или прабългарите? ================== ТОВА НЕ Е ВЯРНО! Които неща не разбираш от моите писания ,ПИТАЙ И ЩЕ ТИ БЪДЕ ОТГОВОРЕНО! :)
цитирай
75. germantiger - ...
13.12.2016 14:21
Всъщност мисля, че е САН МАРИНО - държавата в Европа с претенция и покритие на име и държавност като "старост".
цитирай
76. anenerbe - solinvictus - Първата държава след Рим запазила ...
17.03.2017 21:07
анонимен написа:
Първата държава след Рим запазила държавността и името си до днес е Франция на германските франки – Франкската държава и империя с поставен фундамент 481-486г., докато дунавска България е положена като основа 680-681г.
Кой е първи бугарино: 481г. с франките или 681г. с прото- или прабългарите? ================== ТОВА НЕ Е ВЯРНО! Които неща не разбираш от моите писания ,ПИТАЙ И ЩЕ ТИ БЪДЕ ОТГОВОРЕНО! :)


Франкската държава не е Франция!?!
цитирай
77. germantiger - ...
18.03.2017 13:02
България не е България от пбц и вбц.

Ако не греша, най-старата държава в Европа с идентично име е Сан Марино.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4621142
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031